Επιχειρήσεις

Η Schneider Electric παρουσίασε νέες υπηρεσίες και προϊόντα στο Hannover Messe 2021

Η Schneider Electric παρουσίασε νέες υπηρεσίες και προϊόντα στο Hannover Messe 2021

Νέα υπηρεσία συντήρησης και εκσυγχρονισμού: Πλάνο Συντήρησης και εκσυγχρονισμού - Παρουσίαση της έκδοσης 21.1 του EcoStruxure™ Automation Expert

 

Στο πλαίσιο του φετινού Hannover Messe, η Schneider Electric, πρωτοπόρος στον ψηφιακό μετασχηματισμό της διαχείρισης ενέργειας και του αυτοματισμού, προχώρησε σε πλήθος ανακοινώσεων με μια νέα υπηρεσία, την αναβάθμιση της πλατφόρμας EcoStruxure™ Automation Expert και μια νέα γκάμα διακοπτών μέσης τάσης.

Πιο συγκεκριμένα, ανακοίνωσε την έναρξη μιας νέας υπηρεσίας συντήρησης και εκσυγχρονισμού. Ο στόχος και το αποτέλεσμα της νέας υπηρεσίας για τους πελάτες, είναι να ισχυροποιήσει τις επιχειρήσεις μέσω ψηφιοποιημένου ηλεκτρικού εξοπλισμού.

Η υπηρεσία της Schneider Electric ονομάζεται Service and Modernization Plan. Επεκτείνει τη διάρκεια ζωής παλαιότερου ηλεκτρικού εξοπλισμού, επιτρέποντάς του να παραμείνει σε λειτουργία για αρκετά επιπλέον χρόνια και στη συνέχεια τον αντικαθιστά με νέο εξοπλισμό πριν από τη λήξη της περιόδου της σύμβασης. Εξασφαλίζοντας διαρκή λειτουργία με υποστήριξη και τεχνογνωσία από τον κατασκευαστή, η υπηρεσία ψηφιοποιεί τις ηλεκτρικές εγκαταστάσεις σύμφωνα με τις μελλοντικές ανάγκες μιας εταιρείας. Είναι σημαντικό, επίσης, το γεγονός ότι εκτείνει την επένδυση εκσυγχρονισμού σε βάθος χρόνου, προκειμένου να εξισορροπήσει την πίεση του CAPEX με την ανάγκη ενίσχυσης της ισχυροποίησης των επιχειρήσεων σήμερα.

Στην καρδιά των νέων σχεδίων εξυπηρέτησης βρίσκεται ο ψηφιακός ηλεκτρικός εξοπλισμός, όπως ο διακόπτης μέσης τάσης της Schneider Electric. Αυτά τα σύγχρονα ψηφιακά προϊόντα περιλαμβάνουν λειτουργίες συντήρησης βάσει συνθηκών, τροφοδοσία δεδομένων από τους αισθητήρες τους σε τοπικά εργαλεία / τοπικές εφαρμογές πεδίου και εξελιγμένα εργαλεία ανάλυσης, όπως αυτά που προσφέρει η ισχυρή αρχιτεκτονική και πλατφόρμα EcoStruxure της Schneider Electric.

Επιπλέον, στο Hannover Messe 2021, η Schneider Electric παρουσίασε την έκδοση 21.1 του EcoStruxure™ Automation Expert , το καθολικό σύστημα αυτοματισμού που επικεντρώνεται στο λογισμικό. Η υιοθέτηση της νέας τεχνολογίας αποδεικνύεται άμεσα επωφελής τόσο για καταναλωτικά προϊόντα, όσο και για φαρμακευτικές και εφοδιαστικές επιχειρήσεις.

Μεταξύ άλλων εξελίξεων, το EcoStruxure Automation Expert V21.1 περιλαμβάνει: βελτιωμένη ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, διαγνωστικά, δυνατότητες ανακάλυψης και ανάθεσης, καθώς και διευρυμένες βιβλιοθήκες και υποστήριξη γλώσσας. Ακόμη, η βελτιωμένη ενσωμάτωση με την πλατφόρμα συστήματος AVEVA διασφαλίζει ότι οι πελάτες του EcoStruxure Automation Expert μπορούν να επωφεληθούν από το κορυφαίο λογισμικό της AVEVA για εφαρμογές εποπτείας, εταιρικών SCADA, MES και IIoT με ελάχιστη μηχανική επιβάρυνση.

Με την πιο πρόσφατη έκδοση του EcoStruxure Automation Expert, η Schneider Electric προτρέπει τις βιομηχανίες παραγωγής και επεξεργασίας να αξιοποιήσουν τα οφέλη της καθολικής αυτοματοποίησης, της βιωσιμότητας και της ψηφιοποίησης για την ενίσχυση της παγκόσμιας οικονομικής ανάκαμψης μέσω του βιομηχανικού αυτοματισμού επόμενης γενιάς.

Τέλος, η εταιρεία ανακοίνωσε την εμπορική διάθεση της νέας πράσινης και ψηφιακής γκάμας διακοπτών μέσης τάσης SM AirSeT, που αποτελεί την εξέλιξη της βιωσιμότητας. Χρησιμοποιώντας καθαρό αέρα και διακοπή κενού αντί για αέριο SF6, επιτρέπει στους χρήστες να εκμεταλλευτούν πλήρως τις ψηφιακές δυνατότητες για να ξεκλειδώσουν την αξία των δεδομένων. Η νέα λύση αποτελεί τον περιβαλλοντικά ανώτερο ‘διάδοχο’ μιας από τις πιο δημοφιλείς σειρές προϊόντων της Schneider Electric για δευτερεύουσα ηλεκτρική διανομή, SM6.

Σε συνέχεια της παρουσίασης του πρωτοποριακού συνδυασμού της προηγμένης τεχνολογίας Shunt Vacuum Interruption (SVI)™ και της μόνωσης καθαρού αέρα το 2019, η Schneider Electric έχει δημιουργήσει πολλά επιτυχημένα πιλοτικά έργα του εύρους μέσης τάσης χωρίς SF6 τόσο σε βοηθητικούς όσο και σε ιδιωτικούς ιστότοπους πελατών. Αυτός ο νέος διακόπτης έχει σχεδιαστεί για δευτερεύουσες αγορές ηλεκτρικής διανομής, όπως εφαρμογές βιομηχανικών και εμπορικών κτιρίων και βοηθητικά προγράμματα, και είναι τώρα διαθέσιμο σε πολλές περιοχές της Ασίας και της Ευρώπης.

Όπως φαίνεται κατά τη διάρκεια της πιλοτικής φάσης, η Schneider Electric αναμένει υψηλό επίπεδο ενδιαφέροντος λόγω του συνδυασμού SVI και μόνωσης καθαρού αέρα που επιτρέπει την αποφυγή του SF6 διατηρώντας παράλληλα τα πλεονεκτήματα του συμπαγούς φυσικού αποτυπώματος ανάμεσα σε άλλα οφέλη που προσφέρει αυτό το βιομηχανικό πρότυπο αέριο. Ο νέος διακόπτης SM AirSeT προσφέρει μια ολοκληρωμένη σουίτα λειτουργιών, συμπεριλαμβανομένης της ασφάλειας-χωρίς διακόπτη SF6, η οποία είναι συχνά η προτιμώμενη λύση για κτιριακές εγκαταστάσεις. Διατηρεί, επίσης, τον αξιόπιστο τρόπο λειτουργίας του παραδοσιακού εξοπλισμού που βασίζεται σε SF6.

Ο νέος διακόπτης SM AirSeT της Schneider Electric τιμήθηκε από το Hannover Messe το 2020, κερδίζοντας το Βραβείο Βιομηχανικής Ενεργειακής Απόδοσης, το οποίο δείχνει την εξαιρετική δέσμευση των εταιρειών να επενδύσουν και να εφαρμόσουν ενεργειακά αποδοτικές λύσεις. Σε συνεργασία με την ανεξάρτητη έρευνα αγοράς και τη συμβουλευτική εταιρεία EUPD Research, το βραβείο απονεμήθηκε από την Deutsche Messe στο Hannover Messe Digital Days. Το SM AirSeT ήταν επίσης υποψήφιο για ένα άλλο βιομηχανικό βραβείο που απονεμήθηκε το 2020 από την Deutsche Messe, το Βραβείο HERMES, όπου τοποθετήθηκε μεταξύ των τριών φιναλίστ.

www.worlenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης