Επιχειρήσεις

Συμμετοχή 600 μαθητών φέτος στο energy on the go της Enel Green Power

Συμμετοχή 600 μαθητών φέτος στο energy on the go της Enel Green Power
Η Enel Green Power για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά προσφέρει τη δυνατότητα σε μαθητές και φοιτητές από 14-20 ετών να συμμετέχουν στην παγκόσμια ψηφιακή πλατφόρμα Play Energy

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε και φέτος το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Energy Οn the Go που πραγματοποίησε η  c σε 15 σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην Κοζάνη και στην Αχαΐα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Enel. 

Πιο συγκεκριμένα, διήρκησε από τον Μάρτιο μέχρι τον Μάιο και συμπλήρωσε 30 ώρες σε σχολικές αίθουσες, είτε με φυσική παρουσία, όπως έγινε στο Δημοτικό των Καλαβρύτων, είτε μέσω τηλεκπαίδευσης. Κατά τη διάρκεια του, οι μαθητές, ηλικίας από 4 έως και 17 ετών, είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν μέσα από βιωματικές δραστηριότητες για τη βιώσιμη ανάπτυξη, τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και την κυκλική οικονομία.

Ο Γιάννης Παπαδημητρίου, Επικεφαλής Επικοινωνίας Ευρώπης για την Enel Green Power, δήλωσε σχετικά: «Στην Enel Green Power έχουμε ως παγκόσμιο στρατηγικό στόχο να κάνουμε τον πλανήτη μας βιώσιμο και ταυτόχρονα να συμβάλλουμε στη δημιουργία της γενιάς του μέλλοντος. Μέσα από τα εκπαιδευτικά μας προγράμματα μοιραζόμαστε με τους μαθητές γνώση και αληθινές εμπειρίες από τον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, τους εξηγούμε γιατί η μετάβαση σε καθαρές μορφές ενέργειας υποστηρίζει την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και τους ενημερώνουμε για το πώς να γίνουν οι ίδιοι υπεύθυνοι καταναλωτές ηλεκτρικού ρεύματος, υιοθετώντας στην καθημερινότητά τους οικολογικές συμπεριφορές. Εν ολίγοις, καλλιεργούμε την κουλτούρα της βιωσιμότητας εκεί όπου διαμορφώνονται οι συνειδήσεις, στις σχολικές αίθουσες».

Παράλληλα με το Energy On the Go, η Enel Green Power για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά προσφέρει τη δυνατότητα σε μαθητές και φοιτητές από 14-20 ετών να συμμετέχουν στην παγκόσμια ψηφιακή πλατφόρμα Play Energy. Mέσα από έναν κύκλο 7 διαφορετικών προκλήσεων μπορούν να διεκδικήσουν ως 2.000 ευρώ σε διαδικτυακές αγορές και την πρόκρισή τους στον τελικό, όπου οι φιναλίστ ομάδες από όλο τον κόσμο θα αναμετρηθούν στην παραγωγή ιδεών για την κυκλική οικονομία.

Η Enel Green Power, είναι η εταιρεία του ομίλου Enel, που είναι αφιερωμένη στην ανάπτυξη και λειτουργία των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας παγκοσμίως, με παρουσία στην Ευρώπη, την Αμερική, την Ασία, την Αφρική και την Ωκεανία. Η Enel Green Power είναι παγκόσμιος ηγέτης στον τομέα της πράσινης ενέργειας με διαχειριζόμενη ισχύ περίπου 49 GW σε ένα ενεργειακό μείγμα που περιλαμβάνει αιολική, ηλιακή, γεωθερμική και υδροηλεκτρική ενέργεια και είναι στην πρώτη γραμμή της ενσωμάτωσης καινοτόμων τεχνολογιών σε μονάδες παραγωγής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές. 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης