Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

«Bring it Back»: Εφαρμογή κατά της σπατάλης τροφίμων στην Ελλάδα

«Bring it Back»: Εφαρμογή κατά της σπατάλης τροφίμων στην Ελλάδα
Η εφαρμογή επιτρέπει σε καταστήματα τροφίμων όπως εστιατόρια, φούρνοι και super market, να προσφέρουν καθημερινά το περισσευούμενο φρέσκο φαγητό σε προνομιακή τιμή

Γνωρίζετε ότι, σύμφωνα με την έκθεση UNEP Food Waste Index Report 2021, η Ελλάδα παρουσιάζει τα μεγαλύτερα ποσοστά σπατάλης τροφίμων (food waste) στην Ευρώπη, ενώ κατατάσσεται ως τρίτη χειρότερη χώρα παγκοσμίως;

Για πρώτη φορά, μία εταιρεία αποφασίζει να βάλει τέλος σε αυτό το φαινόμενο τεράστιας κατασπατάλησης πόρων! Επίσης, για πρώτη φορά λαμβάνονται μέτρα για τη μείωση της σπατάλης τροφίμων στη χώρα, με τον νέο νόμο 4819/2021, όπου στοχεύει να μειώσει το φαινόμενο κατά 30% ως το 2030 σε σχέση με το επίπεδο της σπατάλης τροφίμων που θα καταγραφεί το έτος 2022.

Η πρωτοποριακή mobile εφαρμογή (application) της Bring it Back δίνει τη δυνατότητα στους καταναλωτές να παραγγείλουν φαγητό σε προνομιακή τιμή, εξοικονομώντας έτσι χρήματα και βοηθώντας παράλληλα στη μείωση -ή και εξάλειψη- της σπατάλης τροφίμων στην Ελλάδα. Οι καταναλωτές μπορούν να εγγραφούν στην εφαρμογή, να αναζητήσουν μέσω λίστας ή χάρτη το κατάστημα ή τη διατροφή που επιθυμούν, να επιλέξουν το πακέτο, να πληρώσουν μέσω της εφαρμογής, και να ολοκληρώσουν την παραγγελία τους  με την επίσκεψη τους στο κατάστημα. Τέλος, η εφαρμογή επιτρέπει στους καταναλωτές να αξιολογήσουν τα καταστήματα που έχουν επιλέξει.

Την ίδια στιγμή, η εφαρμογή επιτρέπει σε καταστήματα τροφίμων όπως εστιατόρια, φούρνοι και super market, να προσφέρουν καθημερινά το περισσευούμενο φρέσκο φαγητό σε προνομιακή τιμή. Ως αποτέλεσμα, οι επιχειρήσεις έχουν τη δυνατότητα να κερδίσουν ένα μέρος ή ολόκληρο το κόστος των τροφίμων που ειδάλλως δεν θα καταναλώνονταν, ενώ επίσης ενισχύουν την αναγνωρισιμότητά τους μέσω της συμβολής τους κατά του food waste και της διαφήμισης μέσω του application της Bring it Back.

Μία σχέση win-win τόσο για τους καταναλωτές, όσο και για τις επιχειρήσεις.

Ουσιαστικά, η Bring it Back φέρνει στην Ελλάδα ένα project που αναπτύχθηκε και πέτυχε από αντίστοιχη εταιρεία στη Βόρεια Ευρώπη.

Η εφαρμογή της Bring it Back είναι διαθέσιμη δωρεάν στο κοινό, μέσω Google Play και App Store. Πάροχος είναι η εταιρεία “Bring it Back ΙΚΕ”, η οποία ιδρύθηκε τον Απρίλιο του 2022 με σκοπό τη διαχείριση και την προώθηση της εφαρμογής. Στόχος είναι η εφαρμογή να γίνει δημοφιλής στην Αθήνα και, σταδιακά, να καλύψει και τις υπόλοιπες πόλεις της Ελλάδας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης