Ναυτιλία

Η DP World και Καναδικό Ταμείο θα επενδύσουν επιπλέον 5,89 δισ. δολ. σε τερματικούς σταθμούς λιμένων

Η DP World και  Καναδικό Ταμείο θα επενδύσουν επιπλέον 5,89 δισ. δολ. σε τερματικούς σταθμούς λιμένων
Επέκταση σε Ευρώπη και Ασία - Ειρηνικό από DP World και το καναδικό ταμείο Caisse de dépôt et placement du Québec
Ο παγκόσμιος διαχειριστής λιμένων DP World και το καναδικό ταμείο συντάξεων Caisse de dépôt et placement du Québec ανακοίνωσαν την θα επενδύσουν 5,89 δις. δολάρια ΗΠΑ στο παγκόσμιο χαρτοφυλάκιο λιμένων και τερματικών.
Η επένδυση θα χρησιμοποιηθεί για επέκταση σε υπάρχουσες και νέες περιοχές, όπως η Ευρώπη και η Ασία-Ειρηνικός, και σε υπηρεσίες υποστήριξης αλυσίδας εφοδιασμού όπως η εφοδιαστική, ανέφεραν οι εταιρείες.

Τα κεφάλαια ανεβάζουν το μέγεθος του επενδυτικού φορέα των δύο εταιρειών σε 8,2 δισεκατομμύρια δολάρια.
«Η ευκαιρία για τη βιομηχανία λιμένων και εφοδιαστικής είναι σημαντική και οι προοπτικές παραμένουν θετικές καθώς η ζήτηση των καταναλωτών προκαλεί σημαντικές μετατοπίσεις σε ολόκληρη την παγκόσμια αλυσίδα εφοδιασμού», δήλωσε σε ανακοίνωσή του ο Διευθύνων Σύμβουλος της DP World, Σουλτάνος Ahmed Bin Sulayem.

Η DP World με έδρα το Ντουμπάι θα κατέχει μερίδιο 55% στο επενδυτικό σχήμα, ενώ η Caisse de dépôt, η οποία είναι το δεύτερο μεγαλύτερο συνταξιοδοτικό ταμείο του Καναδά, θα κατέχει το υπόλοιπο ποσοστό, πρόσθεσαν οι εταιρείες.
Το 2016, οι εταιρείες ανακοίνωσαν συνεργασία για τη δημιουργία ενός οχήματοςσχήματος 3,76 δισεκατομμυρίων δολαρίων για επένδυση σε λιμάνια και τερματικούς σταθμούς παγκοσμίως, με έμφαση σε χώρες επενδυτικού βαθμού.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης