Τελευταία Νέα
Ναυτιλία

ΗΠΑ: Kυρώσεις σε traders πετρελαίου και δεξαμενόπλοια για την πώληση αργού της Βενεζουέλας

ΗΠΑ: Kυρώσεις σε traders πετρελαίου και δεξαμενόπλοια για την πώληση αργού της Βενεζουέλας
Σε ποιούς επιβλήθηκαν κυρώσεις

 

Οι Ηνωμένες Πολιτείες επέβαλαν κυρώσεις την Τρίτη 19/1/2020 σε ένα δίκτυο εταιρειών traders πετρελαίου, ατόμων και πλοίων που βοήθησαν τη Βενεζουέλα να πουλά αργό κυρίως στην Ασία παρά τις κυρώσεις της Ουάσινγκτον στη χώρα της Νοτίου Αμερικής.

Το μέτρο στοχεύει σε δίκτυο που σύμφωνα με το Υπουργείο Οικονομικών βοήθησε την κυβέρνηση του Προέδρου Nicolas Maduroν να προχωρήσει στην πώληση εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων σε πετρέλαιο της Βενεζουέλας.
"Εκείνοι που διευκολύνουν τις παράνομες προσπάθειες του καθεστώτος Maduro να παρακάμψουν τις κυρώσεις των Ηνωμένων Πολιτειών συμβάλλουν στη διαφθορά που μαστίζει τη Βενεζουέλα", δήλωσε ο υπουργός Steven T. Mnuchin.
Το Υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε ότι το Γραφείο Ελέγχου Εξωτερικών Περιουσιακών Στοιχείων, ή το OFAC, στοχεύει τρία άτομα, δεκατέσσερις οντότητες και έξι πλοία για τους δεσμούς τους με δίκτυο που προσπαθεί να αποφύγει τις κυρώσεις των Ηνωμένων Πολιτειών στον πετρελαϊκό τομέα της Βενεζουέλας.
Ανέφερε ότι «πρωταγωνιστές» ήταν οι Alessandro Bazzoni, Francisco D’Agostino, Philipp Apikian, καθώς και εταιρείες όπως η Elemento Ltd και η Swissoil Trading SA.
Η κίνηση επεκτείνεται σε ένα μέτρο του 2020 που επέβαλε κυρώσεις σε μια ομάδα ατόμων και επιχειρήσεων που εδρεύουν στο Μεξικό για «τη λειτουργία ενός συστήματος αποφυγής κυρώσεων προς όφελος του παράνομου καθεστώτος Maduro και της (κρατικής εταιρείας πετρελαίου) PDVSA».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης