Τελευταία Νέα
Ναυτιλία

Maersk: Έκρηξη κερδών στα containers to 2021 - Στα 7 δισ δολ τα minimum cash flows

Maersk: Έκρηξη κερδών στα containers to 2021 - Στα 7 δισ δολ τα minimum cash flows
Το EBITDA αναμένεται να κυμανθεί στο εύρος των 13-15 δισ. δολ

Ο δανικός όμιλος ναυτιλιακών εταιρειών A.P. Moller - Maersk A / S ανακοίνωσε μια μεγάλη αναβάθμιση στον οδηγό του για το 2021, λόγω της «εξαιρετικής κατάστασης» που επικρατεί στη ναυτιλία εμπορευματοκιβωτίων. Αυτό προέκυψε καθώς η αυξανόμενη ζήτηση έχει προκαλέσει κάποια εμπόδια στην εφοδιαστική αλυσίδα.

Μάλιστα, η Maersk δήλωσε ότι οι όγκοι το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους αυξήθηκαν κατά 5,7%, ενώ οι μέσες τιμές ναύλων βελτιώθηκαν 35% σε σύγκριση με τους τρεις πρώτους μήνες του 2020 όταν ξεκίνησε για πρώτη φορά η σειρά των lockdowns, ελέω κορωνοϊού.

Οι εκτιμήσεις

Επίσης, η εταιρεία εκτιμά ότι η βελτιωμένη κατάσταση στην αγορά θα συνεχιστεί στα ίδια επίπεδα και το δ’ τρίμηνο του έτους, αναθεωρώντας θετικότερα τις προβλέψεις της. «Λόγω των ευνοϊκών αποτελεσμάτων του α’ τριμήνου του 2021, αναμένουμε ότι θα συμβεί το ίδιο και το δ’ τρίμηνο του τρέχοντος έτους. Το EBITDA αναμένεται να κυμανθεί στο εύρος των 13-15 δισ. δολ. (προγενέστερες προβλέψεις περί 8,5-10,5 δισ)» τόνισε χαρακτηριστικά ο όμιλος.

Η Maersk δήλωσε ότι αναμένει ταμειακή ροή, με μίνιμουμ 7 δισ. δολ. το 2021 από την προηγούμενη πρόβλεψη που άγγιζε τα 3.5 δισ. δολ. Οι κεφαλαιουχικές δαπάνες για το 2021-22 έχουν αυξηθεί σε περίπου 7 δισ. ευρώ (προηγουμένως 4,5-5,5). Ο όμιλος κάνει λόγο για αύξηση της ζήτησης στην παγκόσμια αγορά έως και 5-7% «κυρίως λόγω των όγκων εξαγωγών από την Κίνα προς τις Ηνωμένες Πολιτείες».

«Οι συνθήκες διαπραγμάτευσης για τα επόμενα τρίμηνα εξακολουθούν να υπόκεινται σε υψηλότερη από την κανονική αστάθεια λόγω πιθανών αλλαγών στα τρέχοντα πρότυπα ζήτησης, των τρεχουσών διαταραχών στις αλυσίδες εφοδιασμού και τις ελλείψεις εξοπλισμού που επηρεάζουν τα βραχυπρόθεσμα ποσοστά μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων» κατέληξε.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης