Τελευταία Νέα
Ναυτιλία

Webinar της Capital Link “Greece: An International Freight Center”,

tags :
Webinar της Capital Link  “Greece: An International Freight Center”,
 Παρουσίαση των ευρημάτων της δεύτερης έκδοσης της έρευνας της ΕΥ: “Ελλάδα: Διεθνές Εμπορευματικό Κέντρο”
Η Capital Link έχει εγκαινιάσει μια σειρά webinars τα οποία θα πραγματοποιούνται ανά τακτά χρονικά διαστήματα, με στόχο την ανάδειξη του προφίλ της Ελλάδας ως επιχειρηματικού, επενδυτικού και πολιτιστικού προορισμού στην ευρύτερη παγκόσμια κοινότητα.

Το webinar της Capital Link Greece: An International Freight Center, θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 8 Ιουλίου, 2021 | 17:00 μμ Αθήνα – 15:00 μμ Λονδίνο – 10:00 πμ Νέα Υόρκη.

 

ΚΥΡΙΟΣ ΟΜΙΛΗΤΗΣ

Το webinar θα τιμήσει με τη συμμετοχή του ο Υπουργός Υποδομών & Μεταφορών, κ. Κώστας Καραμανλής πραγματοποιώντας την Κύρια Ομιλία.

ΘΕΜΑ WEBINAR

 To webinar θα επικεντρωθεί στις τελευταίες εξελίξεις στον ελληνικό κλάδο μεταφορών και logistics, όπως τις κατέγραψε η δεύτερη έκδοση της έρευνας της EY, «Ελλάδα: Διεθνές Εμπορευματικό Κέντρο», αναδεικνύοντας την πολύπλευρη δυναμική και τα επιμέρους στοιχεία του οικοσυστήματος μεταφορών και logistics που πρέπει να εκμεταλλευτεί η χώρα, για να αξιοποιήσει το μεγαλύτερο ανταγωνιστικό της πλεονέκτημα – τη γεωγραφική της θέση – και να αναδυθεί ως ένα διεθνές εμπορευματικό κέντρο.

 

ΔΟΜΗ WEBINAR

 To webinar περιλαμβάνει σύντομη παρουσίαση των ευρημάτων της δεύτερης έκδοσης της έρευνας της ΕΥ, την οποία θα ακολουθήσει one-on-one discussion|συζήτηση μεταξύ του Κύριου Ομιλητή, του Υπουργού Υποδομών & Μεταφορών, κ. Κώστα Καραμανλή και του κ. Γιάννη Πιέρρου, Εταίρου, Επικεφαλής Τομέα Αυτοκινητοβιομηχανίας και Μεταφορών EY Ελλάδος και EY Κεντρικής, Ανατολικής, Νοτιοανατολικής Ευρώπης και Κεντρικής Ασίας (CESA).

Στη συνέχεια, κορυφαίοι παράγοντες από τον χώρο των μεταφορών και logistics θα συμμετάσχουν στο πάνελ συζήτησης, και η ενότητα θα κλείσει με την υποβολή ερωτήσεων (Q&A). Διάρκεια: 90 λεπτά. Κατά την εγγραφή οι συμμετέχοντες μπορούν να ζητήσουν να έχουν πρόσβαση στο αρχείο της συζήτησης που θα αποθηκευθεί, για μελλοντική παρακολούθηση.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 

17:00 μμ Αθήνα | 15:00 μμ Λονδίνο | 10:00 πμ Νέα Υόρκη

 

ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ - ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΜΑ: κ. Νίκος Μπορνόζης, President & CEO – Capital Link Ιnc.

 

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΩΝ ΕΥΡΗΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΤΗΣ ΕΥ:

Ελλάδα: Διεθνές Εμπορευματικό Κέντρο

 

Την παρουσίαση θα πραγματοποιήσει:

 Ο κ. Θάνος Μαύρος, Εταίρος, Επικεφαλής Τμήματος Εφοδιαστικής Αλυσίδας και Διεπιχειρησιακών Λειτουργιών EY Ελλάδος και EY Κεντρικής, Ανατολικής, Νοτιοανατολικής Ευρώπης και Κεντρικής Ασίας (CESA)

 

Η Ελλάδα, αξιοποιώντας τη στρατηγική γεωγραφική της θέση, παράλληλα με αυξημένες επενδύσεις για την αναβάθμιση των υποδομών μεταφορών και logistics, έχει καταφέρει τα τελευταία χρόνια να βελτιώσει τη θέση της ως διεθνής κόμβος logistics. Όμως, υπάρχουν ακόμη περιθώρια βελτίωσης για να επιτύχει την «αριστεία» σε αυτόν τον τομέα. Η δεύτερη έκδοση της έρευνας της EY, «Ελλάδα: Διεθνές Εμπορευματικό Κέντρο», που δημοσιεύθηκε τον Απρίλιο του 2021, εξετάζει τον ρόλο της Ελλάδας ως ανταγωνιστικού διαδρόμου διαμεταφοράς για το θαλάσσιο εμπόριο της Ευρώπης με την Ασία.

 

Μέσα από αυτή την έρευνα, η EY παρουσιάζει μια σειρά προτεινόμενων, εξειδικευμένων δράσεων, όσον αφορά τα λιμάνια, το οδικό δίκτυο, τον κλάδο 3PL / 4PL, τις αεροπορικές και θαλάσσιες εμπορευματικές μεταφορές, το σιδηροδρομικό δίκτυο, τα τελωνεία, το ανθρώπινο κεφάλαιο στον κλάδο μεταφορών και logistics, αλλά και την εμπορική ταυτότητα (brand) της χώρας.

 

ΚΥΡΙΟΣ ΟΜΙΛΗΤΗΣ

 

κ. Κώστας Καραμανλής, Υπουργός Υποδομών & Μεταφορών

Σε one-on-one discussion με τον:

κ. Γιάννη Πιέρρο, Εταίρο, Επικεφαλής Τομέα Αυτοκινητοβιομηχανίας και Μεταφορών EY Ελλάδος και EY Κεντρικής, Ανατολικής, Νοτιοανατολικής Ευρώπης και Κεντρικής Ασίας (CESA)


ΠΑΝΕΛ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ
:

 

Ομιλητές:

  • κ. Franco Nicola Cupolo, Managing Director - Chief Executive Officer – THPA SA
  • κ. Αθανάσιος Ψαθάς, Chairman and CEO – THEK S.A. ; CEO – ETVA VIPE S.A.
  • Καθηγ. Φίλιππος Τσαλίδης, CEO – TRAINOSE S.A.
  • κ. Αθανάσιος Ζηλιασκόπουλος, Chair of the Board of Directors – HRADF; Professor of Production and Logistics at the University of Thessaly

 

Συντονιστής:

  • κ. Θάνος Μαύρος, Εταίρος, Επικεφαλής Τμήματος Εφοδιαστικής Αλυσίδας και Διεπιχειρησιακών Λειτουργιών EY Ελλάδος και EY Κεντρικής, Ανατολικής, Νοτιοανατολικής Ευρώπης και Κεντρικής Ασίας (CESA)

 

ΕΝΟΤΗΤΑ Q&A - ΥΠΟΒΟΛΗ ΕΡΩΤΗΣΕΩΝ

Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν ερωτήσεις προς τους ομιλητές, ζωντανά κατά τη διάρκεια της συζήτησης, είτε μέσα από την ειδική λειτουργία της ιστοσελίδας του webinar (κουμπί Q&A), είτε στέλνοντας τις ερωτήσεις τους με email πριν ή κατά τη διάρκεια της συζήτησης στο: questions@capitallink.com.

 ΕΓΓΡΑΦΗ - ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ

Η εγγραφή είναι δωρεάν στον ακόλουθο σύνδεσμο: http://webinars.capitallink.com/2021/greece-an-international-freight-center/  


www.worldenergynews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης