Ναυτιλία

Κούστας, ο πρωταθλητής της Wall φέτος - Τι δείχνουν τα στοιχεία της Capital Link

Κούστας, ο πρωταθλητής της Wall φέτος - Τι δείχνουν τα στοιχεία της Capital Link
Σημαντικές αποδόσεις για τις εισηγμένες της Ποντοπόρου στην Wall Street
Οι ναυτιλιακές μετοχές διατηρούν τις σημαντικές υπεραξίες από την αρχή του έτους κυρίως στον κλάδο του Dry και των Containers.
O Danaos του δρ Τζον Κούστα είναι ο πρωταθλητής της χρονιάς με μια απόδοση της τάξης του 250% από την αρχή του έτους και μόλις 4% χαμηλότερα από τα υψηλά των 78,75 δολαρίων.
Η  Star Bulk του Πέτρου Παπά με απόδοση 135% από την αρχή του έτους στον κλάδο του Ξηρού Φορτίου ετοιμάζεται επίσης για μια έκδοση 150 εκατ δολαρίων με στόχο εξαγορές πλοίων.
Η Capital του Βαγγέλη Μαρινάκη με απόδοση 63% στον κλάδο των Containers έχει σημαντικές υπεραξίες, ενώ έχει ανακάμψει από τα χαμηλά η Dynagas του Γιώργου Προκοπίου, νέου ιδιοκτήτη των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά στον κλάδο LPG/LNG με απόδοση περίπου 70%.
Σημαντικά κέρδη για τη Navios Holding της Φράγκου με 260% στον κλάδο του Dry και με 33% η απόδοση της Stealthgas του Χάρη Βαφειά.
Η περίοδος δεν ευνοεί τα τάνκερς με αποτέλεσμα η Ten του Νίκου Τσάκου να κινείται σταθεροποιητικά και στο α΄ τρίμηνο του 2021 να γράψει ζημίες 4,8 εκατ δολ, αν και ο στόλος ήταν κατά 92% ναυλωμένος με μέσα ναύλα 18.121 δολ/ημέρα σε κερδοφόρο δηλαδή επίπεδο.
Ο κλάδος των containers κινείται με υψηλα premiums και όπως βλέπουμε από τους παρακάτω πίνακες έχει απόδοση 144% σε ετήσια βάση.
Ακολουθεί ο δείκτης του Ξηρού στο 107% σύμφωνα με τους δείκτες της Capital Link.

Oι ετησιοποιημένες μερισματικές σποδόσεις

ναυτιλια1.PNG

Δείκτες και Μετοχές Κλάδων



ναυτιλια3.PNG


Containers: Οι πρωταθλητές της χρονιάς μέχρι τώρα


ναυτιλια4.PNG

Οι δείκτες της Capital Link

ναυτιλια5.PNG

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης