Τελευταία Νέα
Ναυτιλία

Wallenius: H «πράσινη» συνεργασία στη ναυτιλία για τη μείωση των CO2

Wallenius: H «πράσινη» συνεργασία στη ναυτιλία για τη μείωση των CO2
Το έργο αυτό εντάσσεται στις προσπάθειες της Wallenius για έρευνα της δυνατότητας εναλλακτικών καυσίμων για μείωση των εκπομπών CO2

Η ναυτιλιακή εταιρεία Wallenius Lines με έδρα τη Σουηδία υπέγραψε σύμβαση με τα κινεζικά ναυπηγεία CIMC Raffles για την κατασκευή έως και έξι πλοίων που θα είναι εξοπλισμένα με δεξαμενή LNG αλλά και σχετικό σύστημα παροχής καυσίμου.

Τα εν λόγω πλοία θα έχουν μήκος 200 μέτρα, πλάτος 37 μέτρα και φέρουν τη σουηδική σημαία μόλις παραδοθούν. Επίσης, το έργο αυτό εντάσσεται στις προσπάθειες της Wallenius για έρευνα της δυνατότητας εναλλακτικών καυσίμων για μείωση των εκπομπών CO2.

Ο Wang Jianzhong, Διευθύνων Σύμβουλος και Πρόεδρος της CIMC Raffles αναφέρθηκε στη νέα εποχή των πραγμάτων, τονίζοντας ότι: «Η παγκόσμια μείωση των εκπομπών και η τάση χαμηλού άνθρακα είναι οι νέες απαιτήσεις της βιομηχανίας καθαρής ενέργειας. Βλέπουμε ότι η Wallenius έχει υψηλές βλέψεις, κάνοντας χρήση του LNG την κατάλληλη στιγμή για την πράσινη ναυτιλία».

Στη συνέχεια, σχολίασε ότι: «Σκοπός μας είναι η αδιάκοπη συνεργασία με την Wallenius σε μακροχρόνια βάση. Αυτό γιατί κρυφή μας επιθυμία είναι να γίνουμε μέρος της κοινής δύναμης της παγκόσμιας πρωτοβουλίας χαμηλών εκπομπών και πράσινων μεταφορών».

Σημειώνεται ότι η κεντρική ιδέα για τον σχεδιασμό του σκάφους ανήκει στην δανική εταιρεία Knud E. Hansen (KEH), η οποία θα τρέξει το project με την ομάδα του CIMC Offshore Engineering Institute (OEI). Η κατασκευή των σκαφών θα πραγματοποιηθεί στο ναυπηγείο CIMC Raffles Longkou στο Yantai της Κίνας, σύμφωνα με την εταιρεία.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης