Ναυτιλία

Capital Link: Κυριαρχία των τάνκερς – Ενδιαφέρον στο LNG, σε πτώση το ξηρό

Capital Link: Κυριαρχία των τάνκερς – Ενδιαφέρον στο LNG, σε πτώση το ξηρό

Σε στάση αναμονής η παγκόσμια ναυτιλία λόγω των lockdown της Κίνας

Σε στάση αναμονής βρίσκεται η παγκόσμια ναυτιλία, καθώς τα νέα lockdown της Κίνας έχουν επηρεάσει αρνητικά τη ζήτηση στο dry bulk (ξηρό φορτίο) και καθώς έχουν δημιουργήσει μια αβεβαιότητα για την επιστροφή υφεσιακών τάσεων στην παγκόσμια ζήτηση.


Κατά συνέπεια, κινούνται πτωτικά τόσο οι αξίες των πλοίων, όσο και τα ναύλα για τον κλάδο του dry με πτώσεις που υπερβαίνουν το 10%. Τα στοιχεία της Capital Link αφορούν όχι αυτή την εβδομάδα που κλείνει σήμερα (15/4) αλλά την προηγούμενη.  Επειδή, όμως η τρέχουσα εβδομάδα αποτελεί την «Μεγάλη» των καθολικών, δεν υφίσταται σημαντικές αλλαγές.

Αντίθετα, ανοδικά κινείται η αγορά των τάνκερς λόγω και των μεγάλων ανισορροπιών στην αγορά πετρελαίου που υπάρχουν παγκοσμίως. Εξάλλου, οι μετοχές του κλάδου είναι και οι μόνες που δείχνουν στους πίνακες της Capital Link αξιοσημείωτη άνοδο σε εβδομαδιαία βάση.

Παράλληλα, μεγάλο ενδιαφέρει παρουσιάζει ο κλάδος LNG/LPG λόγω της αναβαθμισμένης ζήτησης για φυσικό αέριο από τις ΗΠΑ με τις μετοχές της Dynagas (Προκοπίου), Gaslog (Λιβανός) να διαπραγματεύονται κοντά στα υψηλά τους.





11_52.JPG



12_80.JPG




13_58.JPG



14_21.JPG



15_8.JPG



7777_4.JPG



www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης