Ναυτιλία

Η Cheniere πρόσθεσε τρίτη θέση στο Sabine Pass, ενισχύοντας την ικανότητα εξαγωγής LNG

Η Cheniere πρόσθεσε τρίτη θέση στο Sabine Pass, ενισχύοντας την ικανότητα εξαγωγής LNG
Η Cheniere  έγραψε ιστορία νωρίτερα αυτό το μήνα, όταν τρία δεξαμενόπλοια LNG ελλιμενίστηκαν δίπλα-δίπλα

Η Cheniere Energy Inc., ο μεγαλύτερος εξαγωγέας υγροποιημένου φυσικού αερίου στις ΗΠΑ, ετοιμάζεται να προσθέσει μεταφορική ικανότητα στον τερματικό της σταθμό στη Λουιζιάνα που θα τη βοηθήσει να εξασφαλίσει περισσότερες προμήθειες σε Ευρωπαίους πελάτες που ζητούν για φυσικό αέριο.

Η εγκατάσταση Sabine Pass της εταιρείας πρόκειται να γίνει το πρώτο τερματικό LNG των ΗΠΑ με τρεις λειτουργικές αποβάθρες φόρτωσης. Η Cheniere με έδρα το Χιούστον έγραψε ιστορία νωρίτερα αυτό το μήνα, όταν τρία δεξαμενόπλοια LNG — Aristarchos, Castillo de Merida και Maria Energy — ελλιμενίστηκαν δίπλα-δίπλα.

Παρόλο που το νέο αγκυροβόλιο του Sabine Pass βρίσκεται ακόμη στη φάση της θέσης σε λειτουργία και χρειάζεται έγκριση από τις ομοσπονδιακές ρυθμιστικές αρχές προτού τεθεί σε εμπορική εκμετάλλευση, ο εξοπλισμός του μπορεί να δοκιμαστεί και να φορτώσει φορτία LNG που στη συνέχεια πωλούνται στην παγκόσμια αγορά spot.

Οποιαδήποτε οριακή προσθήκη εξαγωγικής ικανότητας είναι ευπρόσδεκτη είδηση ​​για την Ευρώπη καθώς αγωνίζεται να αντικαταστήσει τις ρωσικές προμήθειες μετά την εισβολή στην Ουκρανία. Η εξαγωγική ικανότητα των ΗΠΑ δεν θα επεκταθεί σημαντικά έως ότου ολοκληρωθεί ο νέος τερματικός σταθμός πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων. Το Aristarchos, το οποίο ήταν το πρώτο δεξαμενόπλοιο που ελλιμενίστηκε στο τρίτο αγκυροβόλιο του Sabine Pass, έφτασε στο Montoir της Γαλλίας στις 23 Σεπτεμβρίου και ήδη κατευθύνεται πίσω από τον Ατλαντικό Ωκεανό προς τις ΗΠΑ, σύμφωνα με τα ναυτιλιακά αρχεία του Bloomberg.

Ενώ τρία δεξαμενόπλοια μπορούν πλέον να ελλιμενιστούν δίπλα-δίπλα στο Sabine Pass, δεν θα φορτώνονται ταυτόχρονα λόγω ασφάλειας. Ωστόσο, η τρίτη κουκέτα βελτιώνει την ευελιξία και την αποτελεσματικότητα για τους πελάτες, δήλωσε ο Florian Pintgen, αντιπρόεδρος εμπορικών λειτουργιών της Cheniere. Οι τριπλοί ελλιμενισμοί επιτρέπουν συνήθως σε ένα πλοίο να ολοκληρώσει τη φόρτωση και να ετοιμαστεί να φύγει, ενώ το δεύτερο βρίσκεται στη μέση της φόρτωσης και το τρίτο μόλις έφτασε, σημείωσε.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης