Ναυτιλία

Ξεκόλλησε το φορτηγό πλοίο από τη Διώρυγα του Σουέζ

Ξεκόλλησε το φορτηγό πλοίο από τη Διώρυγα του Σουέζ
Το πλοίο είναι bulk carrier και μεταφέρει 65.970 μετρικούς τόνους καλαμπόκι από λιμάνι της Ουκρανίας στην Κίνα

Κανονικά επιπλέει το πλοίο που προσάραξε νωρίτερα στη Διώρυγα του Σουέζ, προκαλώντας μόνο μικρές καθυστερήσεις στα περίπου 20 πλοία που ακολουθούσαν την ίδια πορεία, σύμφωνα με την Leth Agencies, η οποία παρέχει υπηρεσίες στα σκάφη που διασχίζουν το πέρασμα.

Μάλιστα, όσο ρυμουλκά προσπαθούσαν να ξεκολλήσουν το MV Glory, ορισμένα πλοία κατάφεραν να το προσπεράσουν και να συνεχίσουν κανονικά την πορεία τους.Το πλοίο είναι bulk carrier και μεταφέρει 65.970 μετρικούς τόνους καλαμπόκι από λιμάνι της Ουκρανίας στην Κίνα. Μέχρι στιγμής, τα αίτια του ατυχήματος δεν έχουν γίνει σαφή.

Υπενθυμίζεται πως η Διώρυγα του Σουέζ είναι μία από τις σημαντικότερες θαλάσσιες διόδους, από την οποία περνά ετησίως περίπου το 30% των κοντέινερσιπ και περίπου 12% του διεθνούς εμπορίου, αξίας περίπου 1 τρισ. δολαρίων. Το περιστατικό του MV Glory ξυπνά μνήμες από τον Μάρτιο του 2021, όταν το τάνκερ EverGiven κόλλησε στη Διώρυγα επί έξι ημέρες, προκαλώντας το μεγαλύτερο σε διάρκεια κλείσιμο του θαλάσσιου στενού και καθυστερώντας τη μεταφορά προϊόντων αξίας περίπου 60 δισ. δολαρίων.

Πηγή: moneyreview.gr

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης