Τελευταία Νέα
Περιβάλλον

Πώς η Ecosia «βάζει τα γυαλιά» σε Musk, Bezos και Gates στην κλιματική αλλαγή

Πώς η Ecosia «βάζει τα γυαλιά» σε Musk, Bezos και Gates στην κλιματική αλλαγή
Ο Musk επικεντρώνεται σε μεγάλο βαθμό στη χρηματοδότηση τεχνολογιών δέσμευσης άνθρακα

Σε περίοπτη θέση της ατζέντας των Elon Musk, Jeff Bezos και Bill Gates φαίνεται ότι βρίσκεται η κλιματική αλλαγή, σύμφωνα με το CNBC, που θέτει μεταξύ άλλων το ερώτημα αρκετών για το εάν επικεντρώνουν τις προσπάθειές τους στους σωστούς τομείς.

Σε γενικές γραμμές, οι τρεις πλουσιότεροι δισεκατομμυριούχοι στον τομέα της τεχνολογίας ( κατατάσσονται στους πέντε πλουσιότερους ανθρώπους στον πλανήτη) προσπαθούν όλοι να αναπτύξουν νέες τεχνολογίες που μπορούν να μειώσουν τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα στον κόσμο.

Τι κάνουν

Ο Musk επικεντρώνεται σε μεγάλο βαθμό στη χρηματοδότηση τεχνολογιών δέσμευσης άνθρακα. Ο Gates είναι ιδιαίτερα αισιόδοξος για την πυρηνική ενέργεια και ο Bezos δημιούργησε ένα ειδικό «Ταμείο Γης Bezos». Όλοι θεωρούν ότι η τεχνολογία μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Στο επίκεντρο τα δέντρα

Ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της μηχανής αναζήτησης Ecosia, Christian Kroll μιλώντας στο CNBC, θεωρεί ότι πρέπει να δοθεί προσοχή και σημασία στη φύτευση περισσότερων δέντρων.

«Οι παγκόσμιες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα έχουν αυξηθεί τα τελευταία 100 χρόνια, οδηγώντας σε άνευ προηγουμένου υπερθέρμανση του πλανήτη και κλιματική αλλαγή. Είναι ευρέως γνωστό ότι τα δέντρα είναι από τις πιο αποτελεσματικές μηχανές δέσμευσης άνθρακα στη γη. Αφαιρούν το διοξείδιο του άνθρακα από την ατμόσφαιρα μέσω μιας χημικής αντίδρασης γνωστής ως φωτοσύνθεση όπου μετατρέπουν το αέριο σε ενέργεια που χρησιμοποιούν για να αναπτυχθούν. Τα δέντρα  μπορούν να απορροφήσουν περίπου 103 τόνους άνθρακα ετησίως ανά στρέμμα» τόνισε χαρακτηριστικά.

Φύση

Δώδεκα από τις κορυφαίες 20 κλιματικές λύσεις σχετίζονται είτε με τη γεωργία είτε με τα δάση, σύμφωνα με το Project Drawdown για το κλίμα, το οποίο εδρεύει στο Σαν Φρανσίσκο. Την περασμένη εβδομάδα, ο πρίγκιπας William της Βρετανίας τόνισε τη σημασία της επένδυσης στη φύση για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και την προστασία του πλανήτη μας. «Πρέπει να επενδύσουμε στη φύση μέσω της αναδάσωσης, της βιώσιμης γεωργίας και της στήριξης υγιών ωκεανών, διότι κάτι τέτοιο είναι ένας από τους πιο αποδοτικούς από πλευράς κόστους τρόπους αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής», είπε.

Η δράση της Ecosia

Σύμφωνα με τον Kroll, ενώ δεν είναι εφικτή η φύτευση περισσότερων δέντρων, η διάθεση μεγαλύτερου κεφαλαίου από τους πρωτοπόρους της τεχνολογίας θα ήταν μεγάλη βοήθεια στη γενοκότερη αυτή προσπάθεια.Σύμφωνα με το Bloomberg Billionaire Index, η Amazon αξίζει 197 δισεκατομμύρια δολάρια, η Tesla, 181 δισεκατομμύρια δολάρια και η Microsoft 145 δισεκατομμύρια δολάρια.

H εν λόγω εταιρεία με έδρα το Βερολίνο, δωρίζει το 80% των κερδών της σε φιλανθρωπικά ιδρύματα που επικεντρώνονται στην αναδάσωση. Ουσιαστικά, εάν ένα άτομο πηγαίνει στη μηχανή αναζήτησης Ecosia και εκτελεί αναζήτηση, σχεδόν όλα τα χρήματα που κερδίζει η εταιρεία από ψηφιακές διαφημίσεις θα χρησιμοποιηθούν για τη φύτευση δέντρων.

Η εταιρεία έχει συνεργαστεί με περισσότερους από 60 οργανισμούς φύτευσης δέντρων που έχουν φυτέψει πάνω από 123 εκατομμύρια δέντρα, δήλωσε ο Kroll, προσθέτοντας ότι βρίσκονται κυρίως σε αναπτυσσόμενες χώρες στις τροπικές περιοχές.

Τέλος, ο Kroll πρότεινε ότι οι άνθρωποι πρέπει να χαρακτηριστούν ως δισεκατομμυριούχοι μόνο όταν απομακρύνουν ένα δισεκατομμύριο τόνους CO2 από την ατμόσφαιρα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης