Περιβάλλον

Επίσκεψη Αμυρά στην Φωκίδα για τους δασικούς χάρτες

Επίσκεψη Αμυρά  στην Φωκίδα για τους δασικούς χάρτες

 Ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας παρουσίασε το κυβερνητικό σχέδιο επίλυσης των ζητημάτων που έχουν ανακύψει με την ανάρτηση των δασικών χαρτών

 

Τον νομό Φωκίδας επισκέφθηκε ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Αμυράς, συνεχίζοντας την περιοδεία του στην Ελλάδα για να συζητήσει από κοντά με τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης, των παραγωγικών φορέων και των κατοίκων το θέμα των δασικών χαρτών, συνοδευόμενος από τον Γενικό Γραμματέα Περιβάλλοντος και Υδάτων, Κωνσταντίνο Αραβώση.

Ο κ. Αμυράς παρουσίασε το κυβερνητικό σχέδιο επίλυσης όλων των ζητημάτων, που έχουν ανακύψει με την ανάρτηση των δασικών χαρτών, σε ευρεία διάσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Δελφών, με τη συμμετοχή του Βουλευτή Φωκίδας και Γενικού Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννη Μπούγα, του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Φωκίδας, Γιώργου Δελμούζου, των Δημάρχων Δελφών και Δωρίδος, Παναγιώτη Ταγκαλή και Γιώργου Καπεντζώνη αντίστοιχα καθώς και εκπροσώπων των Τεχνικών Επιμελητηρίων και του Δικηγορικού Συλλόγου Άμφισσας.

Μετά το τέλος των συναντήσεων ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Eνέργειας, Γιώργος Αμυράς δήλωσε: «Σε πολύ καλό κλίμα συζητήσαμε σήμερα στην Άμφισσα ζητήματα που απασχολούν την τοπική κοινωνία, όπως οι δασωμένοι αγροί και η ταχύτητα των πράξεων χαρακτηρισμού της γης. Με εντολή του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη προχωράμε στην ολιστική επίλυση τυχόν θεμάτων που έχουν ανακύψει από την ανάρτηση των δασικών χαρτών, και παρέμεναν άλυτα επί δεκαετίες, και μάλιστα χωρίς κόστος ή κόπο για τους πολίτες».

www.worldenergynews.gr




Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης