Τελευταία Νέα
Περιβάλλον

ConocoPhillips: Οι μέτοχοι ψήφισαν πρόταση για τον καθορισμό στόχων Scope 3

ConocoPhillips: Οι μέτοχοι ψήφισαν πρόταση για τον καθορισμό στόχων Scope 3
Η ConocoPhillips συγκαταλέγεται μεταξύ εκείνων που μέχρι στιγμής έχουν στόχους καθαρού μηδέν έως το 2050 για τις εκπομπές Scope 1

 

Η πλειοψηφία των μετόχων του αμερικανικού παραγωγού πετρελαίου και φυσικού αερίου ConocoPhillips ψήφισαν υπέρ του καθορισμού στόχων μείωσης των εκπομπών που περιλαμβάνουν τη χρήση των καυσίμων της εταιρείας.

Λίγοι παραγωγοί των ΗΠΑ έχουν θέσει τους λεγόμενους στόχους του Scope 3, οι οποίοι λαμβάνουν υπόψη τις εκπομπές αερίων θερμοκηπίου από πελάτες που χρησιμοποιούν το καύσιμο που έχουν αγοράσει, αν και οι Ευρωπαίοι ομόλογοι τους το έχουν πράξει.
Η ConocoPhillips συγκαταλέγεται μεταξύ εκείνων που μέχρι στιγμής έχουν στόχους καθαρού μηδέν έως το 2050 για τις εκπομπές Scope 1, οι οποίες περιλαμβάνουν τις δικές του λειτουργίες, και τις εκπομπές Scope 2, οι οποίες λαμβάνουν υπόψη την παραγωγή ενέργειας για τη λειτουργία των εγκαταστάσεων της.
Το μέτρο εγκρίθηκε με 58%.
Οι διευθυντές "θα λάβουν υπόψη το αποτέλεσμα αυτής της ψηφοφορίας κατά την αξιολόγηση της διαχείρισης των κινδύνων που σχετίζονται με το κλίμα", δήλωσε ο γενικός σύμβουλος της ConocoPhillips Shannon Kinney.
Η εταιρεία αντιτάχθηκε στο ψήφισμα, λέγοντας ότι "δεν ελέγχει σε ποιον επεξεργάζεται το αργό πετρέλαιο, σε ποια ενεργειακά προϊόντα μετατρέπονται, ούτε πώς κατασκευάζονται, εμπορεύονται και χρησιμοποιούνται αυτά τα προϊόντα".
"Η Conoco δεν μπορεί να αγνοήσει αυτό το αίτημα από τους μετόχους της", δήλωσε ο Mark van Baal, ιδρυτής της ομάδας υπεράσπισης μετόχων Follow This, ο οποίος υπέβαλε την πρόταση.
"Όλο και περισσότεροι επενδυτές αναγνωρίζουν ότι η βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου μπορεί να υλοποιήσει τους στόχους της Συμφωνίας για το Κλίμα του Παρισιού", πρόσθεσε.
Η Conoco είναι «περήφανος για το ιστορικό μας ηγεσίας και εμπλοκής» σε θέματα περιβαλλοντικής, κοινωνικής και εταιρικής διακυβέρνησης (ESG), δήλωσε ο εκπρόσωπος John Roper μετά την ψηφοφορία.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης