Περιβάλλον

Περιοδεία εκπροσώπων του ΥΠΕΝ στο Πάπιγκο

Περιοδεία εκπροσώπων του ΥΠΕΝ στο Πάπιγκο
Το Υπουργείο Περιβάλλοντος έχει εντάξει στο Ταμείο Ανάκαμψης έργα 100 εκ Ευρώ,  που αφορούν δράσεις Βιοποικιλότητας , όπως περιπατητικά μονοπάτια, αναβαθμίδες και ξεροληθιές

Στο επίκεντρο βρέθηκε προχθές (5/6), Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, η Ήπειρος, καθώς από τις παρυφές της Τύμφης και το Μικρό Πάπιγκο, ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Αμυράς και η υφυπουργός Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη, παρουσίασαν τo κυβερνητικό σχέδιο για την προστασία και την ανάδειξη του φυσικού περιβάλλοντος, ως «οχήματος» για μια πράσινη ανάπτυξη που προωθεί τις ήπιες μορφές τουρισμού.

Διαβάστε το μήνυμα του γενικού γραμματέα Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων, Κωνσταντίνου Αραβώση στον προσωπικό λογαριασμό στο facebook.

«Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος στο  ορεινό Μικρό Πάπιγκο στο Ζαγόρι  με τον  Υφυπουργό Περιβάλλοντος Γιώργο Αμυρά και την Υφυπουργό Τουρισμού  Σοφία Ζαχαράκη μαζί και με την ΓΓ Ενέργειας Αλεξάνδρα Σδούκου  , τον Περιφερειάρχη Ηπείρου Α. Καχριμάνη, τους εκπροσώπους της τοπικής Αυτοδιοίκησης ,την Πρόεδρο Μ. Παπαδοπούλου και τον διευθύνοντα σύμβουλο Κ. Τριάντη του ΟΦΥΠΕΚΑ για υπογραφή μνημονίου συνεργασίας, που θα αφορά τον Οικοτουρισμό με Δράσεις για προστασία του Περιβάλλοντος και της Βιοποικιλότητας σε όλη τη Ελλάδα.

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος έχει εντάξει στο Ταμείο Ανάκαμψης έργα 100 εκ Ευρώ,  που αφορούν δράσεις Βιοποικιλότητας , όπως περιπατητικά μονοπάτια, αναβαθμίδες και ξεροληθιές .

Επίσης υπογράψαμε σήμερα το μνημόνιο για την προστασία των γεωπάρκων της Ουνέσκο στα οποία δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα σε έργα ήπιας οικοανάπτυξης με δημιουργία σημαντικών νέων ευκαιριών τοπικής απασχόλησης».


55_2.JPG


www.worldenergynews.gr



Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης