Περιβάλλον

Η Bank of England στοχεύει στις καθαρές μηδενικές εκπομπές πριν από το 2050

Η Bank of England στοχεύει στις καθαρές μηδενικές εκπομπές πριν από το 2050

Θα απαιτήσει για πρώτη φορά από τράπεζες και ασφαλιστικές «stress test» για τους χρηματοοικονομικούς κινδύνους που συνδέονται με την κλιματική αλλαγή

Ο διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας Andrew Bailey δήλωσε ότι η κεντρική τράπεζα θα μειώσει τις εκπομπές άνθρακα από την εκτύπωση τραπεζογραμματίων και τη λειτουργία των κτιρίων της στο μηδέν έως το 2050 το αργότερο.

Ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών Rishi Sunak άλλαξε την εντολή της BoE τον Μάρτιο για να απαιτήσει να υποστηρίξει τον στόχο της κυβέρνησης να μειώσει τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου στο μηδέν.

"Μπορώ να επιβεβαιώσω σήμερα ότι η Τράπεζα δεσμεύεται να μειώσει τις εκπομπές από τις φυσικές μας δραστηριότητες, ώστε να είναι συνεπείς με μηδενικές εκπομπές έως το 2050 το αργότερο", δήλωσε ο Bailey σε ομιλία του από την Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών.
Η BoE αυτό το μήνα θα απαιτήσει για πρώτη φορά από τις βρετανικές τράπεζες και τις ασφαλιστικές να πραγματοποιήσουν « stress test» της έκθεσής τους σε χρηματοοικονομικούς κινδύνους που συνδέονται με την κλιματική αλλαγή.
Ωστόσο, ο Bailey δήλωσε σε συνέντευξη στο Reuters ότι ήταν πολύ νωρίς για άμεση σύνδεση των κεφαλαιακών απαιτήσεων με τους στόχους της αλλαγής του κλίματος.
Αντ 'αυτού, μια καλύτερη προσέγγιση ήταν να απαιτηθεί από τις επιχειρήσεις να αποκαλύψουν τις κλιματικές επιπτώσεις τους στους επενδυτές, δήλωσε ο Bailey.
Τον περασμένο μήνα, η BoE δήλωσε ότι θα αρχίσει να απομακρύνει τα 20 δισεκατομμύρια λίρες (28 δισεκατομμύρια δολάρια) των εταιρικών ομολόγων από επιχειρήσεις που δεν βρίσκονταν σε διαδικασία για τη μείωση των εκπομπών άνθρακα. Αλλά δεν σχεδιάζει την άμεση εκποίηση των πιο ρυπογόνων ομολόγων, υποστηρίζοντας ότι είναι καλύτερο να ασκείται σταδιακά.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης