Τελευταία Νέα
Περιβάλλον

Η ΕΕ επενδύει 122 εκατ. ευρώ σε τεχνολογίες χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα στην αγορά

Η ΕΕ επενδύει 122 εκατ. ευρώ σε τεχνολογίες χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα στην αγορά

Χρηματοδότηση 32 ώριμων έργων σε 14 κράτη – μέλη την Ισλανδία και τη Νορβηγία,

 

Η Ευρωπαϊκή Ένωση επενδύει περισσότερα από 122 εκατομμύρια ευρώ σε καινοτόμα έργα που στοχεύουν στην απανθρακοποίηση της οικονομίας. Συνολικά 118 εκατομμύρια ευρώ παρέχονται για 32 μικρά έργα σε 14 κράτη μέλη, την Ισλανδία και τη Νορβηγία, συμπεριλαμβανομένου του υδρογόνου, της αποθήκευσης ενέργειας και των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, με στόχο τη διάθεση στην αγορά τεχνολογιών χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα σε βιομηχανίες έντασης ενέργειας. .

Αξιολογήθηκαν από ανεξάρτητους εμπειρογνώμονες για την ικανότητά τους να μειώσουν τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου σε σύγκριση με τις συμβατικές τεχνολογίες, ενώ ήταν αρκετά ώριμα για να επιτρέψουν τη γρήγορη ανάπτυξή τους σύμφωνα με το energylivenews.com.

Αναπτυξιακή βοήθεια

Επιπλέον, 15 έργα, συμπεριλαμβανομένων των βιοκαυσίμων και του υδρογόνου, σε 10 κράτη μέλη και τη Νορβηγία θα λάβουν αναπτυξιακή βοήθεια ύψους έως 4,4 εκατομμυρίων ευρώ, με στόχο την προώθηση τους.
Εκτιμήθηκαν επίσης έργα που είναι αρκετά καινοτόμα και πολλά υποσχόμενα όσον αφορά την ικανότητά τους να μειώνουν τις εκπομπές αερίων θερμοκηπίου, αλλά δεν είναι ακόμη αρκετά ώριμα για να εξεταστούν για επιχορήγηση.
Ο Frans Timmermans, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, δήλωσε: «Με τη σημερινή επένδυση, η ΕΕ παρέχει συγκεκριμένη υποστήριξη σε έργα καθαρής τεχνολογίας σε ολόκληρη την Ευρώπη για την αναβάθμιση τεχνολογικών λύσεων που μπορούν να βοηθήσουν στην επίτευξη ουδετερότητας του κλίματος έως το 2050
"Η αύξηση του Ταμείου Καινοτομίας που προτείνεται στο πακέτο Fit for 55 θα επιτρέψει στην ΕΕ να υποστηρίξει ακόμη περισσότερα έργα στο μέλλον, να τα επιταχύνει και να τα φέρει στην αγορά το συντομότερο δυνατό.".

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης