Τελευταία Νέα
Περιβάλλον

«Μπούσουλας» στην κλιματική αλλαγή των ΗΠΑ - Νέα δεδομένα με τις κλιματικές γνωστοποιήσεις

«Μπούσουλας» στην κλιματική αλλαγή των ΗΠΑ - Νέα δεδομένα με τις κλιματικές γνωστοποιήσεις
Οι προηγούμενες κατευθυντήριες γραμμές της SEC σχετικά με τις γνωστοποιήσεις για το κλίμα ήταν εθελοντικές, με αποτέλεσμα να είναι ασυνεπείς οι εισηγμένες στις γνωστοποιήσεις.

Σε μια διαφορετική αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής επικεντρώνεται η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC), σύμφωνα με το Bloomberg. Το βάρος πλέον πέφτει στις εταιρείες που επενδύουν κεφάλαια αλλά και στα στελέχη που τα διαχειρίζονται.

Συγκεκριμένα, ο Gary Gensler  υπήρξε πρόεδρος της Επιτροπής Συναλλαγών Προσθεσμιακής Αγοράς από το 2009 ως το 2014 και από τον Νοέμβριο ηγείται της μεταβατικής ομάδας που σύστησε ο Biden  για να επιβλέπει το πεδίο των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών. H Sonia Barros, εταίρος της δικηγορικής εταιρείας Sidley Austin LLP και βετεράνος του τμήματος SEC της Corporation Finance τόνισε χαρακτηριστικά ότι: «Ο Gensler θέλει να κάνει κάτι τώρα και όχι να περιμένει την τέλεια στιγμή», καθώς οι επενδυτές απαιτούν ήδη περισσότερες λεπτομέρειες από τις εταιρείες».

Οι προηγούμενες κατευθυντήριες γραμμές της SEC σχετικά με τις γνωστοποιήσεις για το κλίμα ήταν εθελοντικές, με αποτέλεσμα να είναι ασυνεπείς οι εισηγμένες στις γνωστοποιήσεις.

Σύμφωνα με τον Barros, ο Gensler παρείχε μια εικόνα για τις συζητήσεις της SEC τον Ιούλιο. Αυτά θεωρεί πιθανά συστατικά των μεταρρυθμίσεων της SEC για το κλίμα. Ο ίδιος ζήτησε από τα στελέχη του να εξετάσουν εάν οι γνωστοποιήσεις για το κλίμα πρέπει να καταχωρούνται ως μέρος του εντύπου 10-K μιας εταιρείας, της ετήσιας έκθεσης που καταθέτει μια εταιρεία για τις οικονομικές της επιδόσεις.

Παράλληλα, ποιοτικές γνωστοποιήσεις, όπως ο τρόπος με τον οποίο οι ηγέτες των εταιρειών διαχειρίζονται τους κινδύνους και τις ευκαιρίες που σχετίζονται με το κλίμα και πώς αυτές τροφοδοτούν την εταιρική στρατηγική. Ποσοτικές γνωστοποιήσεις, όπως μετρήσεις που σχετίζονται με τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου, οικονομικές επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής και πρόοδος προς στόχους που σχετίζονται με το κλίμα.

Γνωστοποιήσεις που υποστηρίζουν μελλοντικές δεσμεύσεις, όπως: 1. Αναλήψεις υποχρεώσεων «καθαρό-μηδέν» ή άλλες δεσμεύσεις για το κλίμα ή δεσμεύσεις που απαιτούνται από δικαιοδοσίες στις οποίες δραστηριοποιούνται οι εταιρείες. 2. Η SEC εξετάζει επίσης ποια δεδομένα ή μετρήσεις μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι εταιρείες για να ενημερώσουν τους επενδυτές σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο εκπληρώνουν αυτές τις δεσμεύσεις.

«Η Ευρώπη σίγουρα προχωρά πιο επιθετικά σε αυτό το μέτωπο σε σύγκριση με τις ΗΠΑ. Η SEC θα επικεντρωθεί αποκλειστικά σε αυτό που είναι κατάλληλο για την τοπική αγορά των ΗΠΑ» συμπλήρωσε η Baros.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης