Τελευταία Νέα
Περιβάλλον

Συμμετοχή του Ευθ. Μπακογιάννη σε δράσεις για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας

Συμμετοχή του Ευθ. Μπακογιάννη σε δράσεις για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας

Ο κ. Μπακογιάννης παραβρέθηκε στο τριήμερο δράσεων που οργάνωσε η ομάδα Biketify στον δήμο Πρέβεζας για την προώθηση του ποδηλάτου

Στο πλαίσιο της ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ 16-22 Σεπτεμβρίου,που υποστηρίζει το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ο Γενικός Γραμματέας Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος, Ευθύμιος Μπακογιάννης, συμμετέχει σε εκδηλώσεις που στόχο έχουν την επιλογή φιλικότερων τρόπων μετακινήσεων, όπως το περπάτημα και το ποδήλατο.

Ειδικότερα, ο κ. Μπακογιάννης παραβρέθηκε στο τριήμερο δράσεων που οργάνωσε η ομάδα Biketify στον δήμο Πρέβεζας για την προώθηση του ποδηλάτου, παρουσία στελεχών συναρμόδιων υπουργείων για τη βιώσιμη κινητικότητα, τις μεταφορές και τον τουρισμό, εκπροσώπων της Αυτοδιοίκησης καθώς και του παραολυμπιονίκη κολύμβησης, Αντώνη Τσαπατάκη.

Η ομάδα Biketify έχει δημιουργηθεί στο πλαίσιο του έργου ΤΟΠΟς (ΤΟυρισμός με ΠΟδήλατο - Τ1ΕΔΚ-04981- Δράση ΕΔΚ), τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και έχει ως στόχο την ενθάρρυνση χρήσης του ποδηλάτου, την προώθηση του ποδηλατικού τουρισμού καθώς και τη δημιουργία ενός δικτύου πιστοποιημένων επιχειρήσεων, οι οποίες είναι φιλικές προς το ποδήλατο. Σημειώνεται ότι το έργο συνεπικουρεί η Μονάδα Βιώσιμης Κινητικότητας του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Κατά την ομιλία του ο Γενικός Γραμματέας μίλησε για το φετινό θέμα της ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ «Είμαστε Υγιείς και Ασφαλείς με τη Βιώσιμη Κινητικότητα» και την ευκαιρία που έχουν οι δημοτικές αρχές να καταφύγουν σε δημιουργικούς, ανθεκτικούς τρόπους αντιμετώπισης της πανδημίας ενθαρρύνοντας έργα και καθημερινές δράσεις για την προώθηση φιλικών για το Περιβάλλον και την υγεία των πολιτών, μετακινήσεων.

www.worldenergynews.gr



Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης