Τελευταία Νέα
Περιβάλλον

Timmermans για κλίμα: Δεν έχουμε άλλο χρόνο για χάσιμο

Timmermans για κλίμα: Δεν έχουμε άλλο χρόνο για χάσιμο
Οι Βρυξέλλες λένε ότι η φετινή ενεργειακή κρίση σημαίνει ότι οι 27 θα πρέπει να κινηθούν ακόμη πιο γρήγορα για να απαλλαγούν από τα ορυκτά καύσιμα

Ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το κλίμα, Frans Timmermans, δήλωσε σήμερα ότι μια συμφωνία για το πακέτο πιο φιλόδοξων νόμων για το κλίμα της ΕΕ είναι εφικτή στην συνάντηση των υπουργών περιβάλλοντος της Ένωσης.

«Δεν μπορούμε να μην καταλήξουμε σήμερα σε συμπεράσματα. Δεν έχουμε καθόλου χρόνο για χάσιμο, πρέπει να δώσουμε ένα σαφές μήνυμα στην Ευρώπη και στον κόσμο ότι είμαστε έτοιμοι να κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο για να εφαρμόσουμε τις πολιτικές μας για το κλίμα. Θα ήταν τραγωδία αν δεν καταφέρναμε να καταλήξουμε σε συμπεράσματα σήμερα» είπε χαρακτηριστικά.

Οι υπουργοί προσπαθούν να συμφωνήσουν σε κοινές θέσεις σχετικά με τους προτεινόμενους νόμους για την επίτευξη του στόχου για μείωση των καθαρών εκπομπών κατά 55% το 2030 από τα επίπεδα του 1990, με την παγκόσμια κρίση στην ενέργεια να κάνει ορισμένες χώρες πιο επιφυλακτικές.

Οι Βρυξέλλες λένε ότι η φετινή ενεργειακή κρίση, που προκλήθηκε από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, σημαίνει ότι οι 27 θα πρέπει να κινηθούν ακόμη πιο γρήγορα για να απαλλαγούν από τα ορυκτά καύσιμα.

Ωστόσο, η απειλή μιας οικονομικής ύφεσης από τις αυξανόμενες τιμές της ενέργειας έχει κάνει ορισμένες χώρες πιο επιφυλακτικές όσον αφορά στις αλλαγές που θα επηρεάσουν τις εγχώριες βιομηχανίες.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης