Περιβάλλον

Πυρκαγιές: Η εικόνα σε Ηλεία, Πόρτο Γερμενό και Ζάκυνθο

Πυρκαγιές: Η εικόνα σε Ηλεία, Πόρτο Γερμενό και Ζάκυνθο
Η εκτίμηση της κατάστασης

Συνεχίζεται η μάχη των πυροσβεστών σε διάφορα μέτωπα της χώρας. Σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση από την Πυροσβεστική, η φωτιά στον Πύργο Ηλείας παρουσιάζει ελαφρώς καλύτερη εικόνα. Στην περιοχή βρίσκονται και επιχειρούν 60 πυροσβέστες με τέσσερις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 19 οχήματα, ενώ από αέρος συνδράμουν δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η υπεύθυνη Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Πύργου, Αγγελική Διονυσοπούλου, «η φωτιά, που βρίσκεται κυρίως σε χαράδρα, ούτε απείλησε ούτε απειλεί κατοικημένες περιοχές». Η ίδια πρόσθεσε πως «η Πολιτική Προστασία, μαζί με την πιστοποιημένη ομάδα των εθελοντών και ένα μηχάνημα έργου, συνδράμουμε στο έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων».

Διάσπαρτες εστίες στο Πόρτο Γερμενό

Την ίδια ώρα, σε εξέλιξη βρίσκεται η φωτιά στο Πόρτο Γερμενό και υπάρχουν διάσπαρτες εστίες. Στο σημείο βρίσκονται 150 πυροσβέστες με έξι ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 42 οχήματα. Την περιοχή επιτηρεί ένα ελικόπτερο.

Οριοθετήθηκε η φωτιά στη Φωκίδα

Βελτιωμένη είναι η εικόνα όσον αφορά στη φωτιά που ξέσπασε τη Δευτέρα (4/7) στη Φωκίδα. Η πυρκαγιά έχει οριοθετηθεί, ωστόσο σύμφωνα με τον πρώτο απολογισμό κάηκαν χιλιάδες στρέμματα με ελαιόδεντρα. Στο σημείο βρίσκονται 140 πυροσβέστες με τέσσερις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 43 οχήματα.

Σε ύφεση η φωτιά στη Ζάκυνθο

Σε ύφεση βρίσκεται η φωτιά που ξέσπασε το απόγευμα της Δευτέρας σε δασική έκταση στην περιοχή Καμπί στη Ζάκυνθο. Στο σημείο βρίσκονται 30 πυροσβέστες με 12 οχήματα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης