Τελευταία Νέα
Περιβάλλον

COP27: Εντείνεται η διαμάχη για την κλιματική αλλαγή

COP27: Εντείνεται η διαμάχη για την κλιματική αλλαγή

Διπλωμάτες από 200 χώρες συναντηθούν στις 7 Νοεμβρίου στην Αίγυπτο για να εξετάσουν πώς θα μειωθούν οι εκπομπές CO2 που προκαλούν την κλιματική αλλαγή

 

Οι εντάσεις εντείνονται εν όψει της φετινής Συνόδου Κορυφής του ΟΗΕ για το κλίμα, καθώς οι ευάλωτες χώρες αυξάνουν τις απαιτήσεις από τις πλούσιες χώρες να πληρώσουν αποζημίωση για τις απώλειες που προκλήθηκαν στους φτωχότερους πολίτες του κόσμου από την κλιματική αλλαγή σύμφωνα με το Reuters.

Όταν διπλωμάτες από σχεδόν 200 χώρες συναντηθούν στις 7 Νοεμβρίου στο παραθαλάσσιο θέρετρο Σαρμ Ελ Σέιχ της Αιγύπτου, θα εξετάσουν πώς να μειωθούν οι εκπομπές CO2 που προκαλούν την κλιματική αλλαγή και να αντιμετωπίσουν τις υπάρχουσες κλιματικές επιπτώσεις, συμπεριλαμβανομένων του θανατηφόρου καύσωνα, των πυρκαγιών, της ανόδου της θάλασσας. και ξηρασία.

Αλλά ένα άλλο θέμα είναι πιθανό να κυριαρχήσει στις συνομιλίες: «απώλειες και ζημιές» ή καταστροφές που σχετίζονται με το κλίμα σε σπίτια, υποδομές και μέσα διαβίωσης στις φτωχότερες χώρες που έχουν συμβάλει λιγότερο στην υπερθέρμανση του πλανήτη.

Οι 46 λιγότερο ανεπτυγμένες χώρες του κόσμου, όπου κατοικεί το 14% του παγκόσμιου πληθυσμού, παράγουν μόλις το 1% των παγκόσμιων ετήσιων εκπομπών CO2 από την καύση ορυκτών καυσίμων, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.

Καθώς πλησιάζει η COP27, οι απώλειες του κλίματος αυξάνονται - τόσο σε πλούσιες όσο και σε φτωχές χώρες. Τις τελευταίες εβδομάδες, οι πυρκαγιές έχουν καταστρέψει τεράστιες εκτάσεις γης στο Μαρόκο, την Ελλάδα και τον Καναδά, η ξηρασία έχει ρημάξει τους αμπελώνες της Ιταλίας και οι θανατηφόρες πλημμύρες έπληξαν τη Γκάμπια και την Κίνα.

Οι πλούσιες χώρες απέτυχαν επίσης να εκπληρώσουν μια υπόσχεση για 100 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως έως το 2020 για να βοηθήσουν τις φτωχές χώρες να μειώσουν τις εκπομπές και να προετοιμαστούν για την κλιματική αλλαγή. Οι πληρωμές ζημιών και ζημιών θα είναι επιπλέον αυτών των 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης