Τελευταία Νέα
Περιβάλλον

Στο στόχαστρο περιβαλλοντικών ομάδων μπαίνει η P&G

Στο στόχαστρο περιβαλλοντικών ομάδων μπαίνει η P&G
Οι περιβαλλοντικές ομάδες ζητούν από τους επενδυτές της P&G να καταψηφίσουν τον CEO ως πρόεδρος του ΔΣ

Οι περιβαλλοντικές ομάδες ζητούν από τους επενδυτές της Procter & Gamble να καταψηφίσουν την επανεκλογή του διευθύνοντος συμβούλου της ως προέδρου του διοικητικού συμβουλίου και επίσης να εναντιωθούν σε δύο άλλους διευθυντές στην ετήσια συνέλευση τον επόμενο μήνα, σύμφωνα με μια κατάθεση που ισχυρίζεται ότι η εταιρεία χρησιμοποιεί πάρα πολύ παρθένο πολτό ξύλου στα προϊόντα χαρτιού της.

Περιβαλλοντικοί μη κερδοσκοπικοί οργανισμοί, συμπεριλαμβανομένου του Natural Resources Defense Council (NRDC) έχουν βάλει στο στόχαστρο τον κατασκευαστή χαρτοπετσετών Bounty και χαρτιού υγείας Charmin τα τελευταία χρόνια, και καλούν επίσης την εταιρεία καταναλωτικών προϊόντων να καθαρίσει τον τρόπο με τον οποίο προμηθεύεται φοινικέλαιο από τροπικά δάση.

Το NRDC, το Friends of the Earth and the Rainforest Action Network θέλουν τώρα οι επενδυτές να ψηφίσουν κατά του CEO Jon Moeller ως προέδρου του διοικητικού συμβουλίου, σύμφωνα με την κατάθεση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC). Αντιτίθενται επίσης στους εταιρικούς διευθυντές Angela Braly, πρόεδρο της επιτροπής διακυβέρνησης και δημόσιας ευθύνης και στην Patricia Woertz, μέλος αυτής της επιτροπής.

Οι επενδυτές πρόκειται να ψηφίσουν για την επανεκλογή των εταιρικών διευθυντών της P&G στην ετήσια συνεδρίασή της στις 11 Οκτωβρίου. Στην κατάθεση, οι περιβαλλοντικές ομάδες ζητούν την αντικατάσταση του Moeller με μια ανεξάρτητη προεδρία, μια δομή που προτιμούν ορισμένοι επενδυτές.

«Οι ενέργειες της P&G ήταν ανεπαρκείς για τον μετριασμό της αποψίλωσης των δασών», ανέφερε η κατάθεση, προσθέτοντας ότι «η ηγετική ομάδα της εταιρείας δεν διαθέτει τις δεξιότητες, τις προοπτικές και τις εμπειρίες» για να αντιμετωπίσει τους περιβαλλοντικούς κινδύνους που αντιμετωπίζει.

Εκπρόσωπος της P&G είπε ότι οι διευθυντές της εταιρείας έλαβαν όλοι πάνω από το 90% υποστήριξη από επενδυτές πέρυσι. Πρόσθεσε ότι η P&G έχει εκδώσει εκθέσεις που συνοψίζουν τις προσπάθειές της, οι οποίες περιλαμβάνουν την αποκάλυψη περισσότερων δεδομένων και την εξάλειψη της προέλευσης από ορισμένα δάση.

Οι περιβαλλοντολόγοι ωθούν την P&G να κάνει αλλαγές στη δασοκομία εδώ και αρκετά χρόνια.

Η εταιρεία με έδρα το Σινσινάτι είπε σε μια ενημέρωση τον Ιούλιο ότι δημιούργησε και δοκιμάζει δύο νέα προϊόντα Charmin, ένα κατασκευασμένο με φυτικές ίνες και ένα άλλο με μπαμπού, προσπάθειες που υποστηρίζονται από περιβαλλοντολόγους.

Ο όμιλος καταναλωτικών προϊόντων έχει επίσης δεσμευτεί ότι έως το 2030 θα αγοράζει αποκλειστικά ξυλοπολτό που πληροί ορισμένα κριτήρια.

www.worldenergynews.gr




Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης