Περιβάλλον

Guterres (ΟΗΕ): Οδεύουμε προς τους +3 βαθμούς Κελσίου

Guterres (ΟΗΕ): Οδεύουμε προς τους +3 βαθμούς Κελσίου
Για την επείγουσα κλιματική ανάγκη: ο στόχος του +1,5 βαθμού Κελσίου βρίσκεται στο μηχάνημα τεχνητής αναπνοής

Είναι καιρός για μια σοβαρή συζήτηση" και για "σημαντικές δράσεις" για τις ζημιές που προκαλούν οι κλιματικές αλλαγές και τις οποίες υφίστανται ήδη κυρίως οι αναπτυσσόμενες χώρες, προειδοποίησε χθες, Τετάρτη, ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Antonio Guterres

«Τα μηνύματά μου ήταν σαφή. Για την επείγουσα κλιματική ανάγκη: ο στόχος του +1,5 βαθμού Κελσίου βρίσκεται στο μηχάνημα τεχνητής αναπνοής. Και εξασθενεί γρήγορα», δήλωσε ο ΓΓ του ΟΗΕ αναφερόμενος στον πιο φιλόδοξο στόχο της συμφωνίας του Παρισιού για το Κλίμα να περιοριστεί η άνοδος της θερμοκρασίας στον πλανήτη στον +1,5 βαθμό Κελσίου σε σχέση με τα προβιομηχανικά επίπεδα.

«Εμείς οδεύουμε προς τους +3 βαθμούς Κελσίου», σημείωσε.

Υπό αυτές τις συνθήκες, ο Guterres κάλεσε τις κυβερνήσεις να ανταποκριθούν ως τη διεξαγωγή της COP27 σε "τέσσερα φλέγοντα ζητήματα": την αύξηση των φιλοδοξιών όσον αφορά τη μείωση των εκπομπών των αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου, τη βοήθεια στις χώρες που είναι οι πιο ευάλωτες, την προσαρμογή απέναντι στον αντίκτυπό του και την χρηματοδότησή της, η οποία πρέπει να είναι αυξημένη, και τέλος τις "απώλειες και ζημιές".


 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης