Τελευταία Νέα
Περιβάλλον

Ενημερωτική εκδήλωση του ΣΒΠΕ για τον νέο Κλιματικό Νόμο

Ενημερωτική εκδήλωση του ΣΒΠΕ για τον νέο Κλιματικό Νόμο
Στόχος είναι να αναλυθούν οι πρόνοιες του νέου εθνικού Κλιματικού Νόμου, ο οποίος στοχεύει στη βελτίωση της προσαρμοστικής ικανότητας και της κλιματικής ανθεκτικότητας της Ελλάδας
Τις υποχρεώσεις που συνεπάγεται αλλά και τις ευκαιρίες που ανοίγει για την εν Ελλάδι βιομηχανία πλαστικών ο νέος Κλιματικός Νόμος (Ν. 4936/2022), αναλύει ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Πλαστικών Ελλάδος. Με στόχο να αποσαφηνιστεί το νέο θεσμικό πλαίσιο, ο ΣΒΠΕ διοργανώνει ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Εθνικός Κλιματικός Νόμος: Υποχρεώσεις & Ευκαιρίες για τη Βιομηχανία Πλαστικών», την Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2022 στις 16:00, στην Αίθουσα 2  του εκθεσιακού κέντρου Metropolitan Expo.

Στόχος της εκδήλωσης, η οποία πραγματοποιείται στο περιβάλλον της διεθνούς έκθεσης Plastica22 στην οποία συμμετέχει ο ΣΒΠΕ, είναι να αναλυθούν οι πρόνοιες του νέου εθνικού Κλιματικού Νόμου, ο οποίος στοχεύει στη βελτίωση της προσαρμοστικής ικανότητας και της κλιματικής ανθεκτικότητας της Ελλάδας, αλλά και στη διασφάλιση της σταδιακής μετάβασης της χώρας στην κλιματική ουδετερότητα έως το έτος 2050.

Τα μέλη του ΣΒΠΕ –και όχι μόνο– θα ενημερωθούν αναλυτικά για τις υποχρεώσεις που απορρέουν από τον νέο νόμο, τις απαιτήσεις που καλούνται να εκπληρώσουν, πώς επηρεάζεται η λειτουργία τους, καθώς και ποιες είναι οι καταληκτικές ημερομηνίες συμμόρφωσης με τους ευρωπαϊκούς στόχους. Οι διαδικασίες που εγκαθιδρύει ο Κλιματικός Νόμος, καθώς και το χρονοδιάγραμμα επίτευξής τους, καθιστούν το νέο πλαίσιο μια πραγματική πρόκληση για τη βιομηχανία πλαστικών, η οποία ούτως ή άλλως έχει δεσμευτεί να συμβάλει στη μετάβαση προς την Κυκλική Οικονομία. 

Χαιρετισμό θα απευθύνει στην έναρξη της εκδήλωσης ο Εκτελεστικός Διευθυντής του ΣΒΠΕ, Γιώργος Λυσσαίος, ενώ κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Γιώργος Πριμικύρης, Sustainability & ESG Coordinator στην SustChem S.A.
Ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Πλαστικών Ελλάδος ευχαριστεί τις εταιρείες ALPLA Greece S.M.S.A., BASF ΕΛΛΑΣ Α.Ε., και ΠΑΝΧΑΡΤ - ΑΦΟΙ ΠΑΝΟΠΟΥΛΟΙ ΑΒΕΕ για την υποστήριξη και την ευγενική χορηγία τους. 
Ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Πλαστικών Ελλάδος συμμετέχει στη διεθνή έκθεση Plastica22 (30/9 – 2/10) Εκθεσιακό Κέντρο Metropolitan Expo Περίπτερο B26 – C25

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης