Αφιέρωμα ΑΠΕ + Αποθήκευση ενέργειας

ΗΠΑ: Πρόγραμμα αποθήκευσης μπαταριών για όλους έως το 2030

ΗΠΑ: Πρόγραμμα αποθήκευσης μπαταριών για όλους έως το 2030

Η Green Mountain Power (GMP) θέλει να εξυπηρετήσει 270.000 πελάτες της σε βάθος 7ετίας σύμφωνα με την electrek.co

Η μεγαλύτερη εταιρεία κοινής ωφελείας του Βερμόντ, η Green Mountain Power (GMP), θέλει να εγκαταστήσει χώρο αποθήκευσης μπαταρίας και για τους 270.000 πελάτες της έως το 2030, όπως δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα electrek.co.

Αντί της κατασκευής περισσότερων γραμμών ηλεκτροδότησης, όπως κάνουν οι περισσότερες επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας για να φιλοξενήσουν νέα καθαρή ενέργεια και να αποτρέψουν τις διακοπές λειτουργίας, η GMP ακολουθεί μια διαφορετική τακτική.

Το σχέδιο για την Πρωτοβουλία Μηδενικών Διακοπών 2030, την οποία κατέθεσε στις κρατικές ρυθμιστικές αρχές, είναι να καταστήσει πιο ανθεκτικές τις υπάρχουσες γραμμές ηλεκτρικού ρεύματος, να θάψει τις γραμμές τροφοδοσίας και να εγκαταστήσει οικιακή αποθήκευση μπαταρίας για όλους τους πελάτες της.

Η εταιρεία γνωρίζει ήδη ότι το τμήμα της γραμμής ηλεκτρικής ενέργειας της πρότασής της θα λειτουργήσει.

Η GMP έχει ήδη εγκαταστήσει 50 μίλια υπόγειων γραμμών σε αγροτικές κατοικημένες περιοχές και αυτές οι γραμμές δεν έχουν καταστραφεί κατά τη διάρκεια μεγάλων καταιγίδων.

Η GMP προσφέρει ήδη ένα πρόγραμμα οικιακών μπαταριών στο οποίο οι πελάτες μπορούν να μισθώνουν Tesla Powerwalls και άλλες μάρκες για 55 $ το μήνα.

Οι ρυθμιστικές αρχές του Βερμόντ συμφώνησαν πρόσφατα στο αίτημα της GMP για άρση του ορίου εγγραφής στο πρόγραμμα μπαταριών του σπιτιού της (υπήρχε μια τεράστια λίστα αναμονής), ώστε όλοι οι πελάτες που θα ήθελαν να αποκτήσουν Tesla Powerwalls μπορούν τώρα να το κάνουν. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 5.000 Powerwalls εγκατεστημένα στα σπίτια των πελατών.


Ζώνες ανθεκτικότητας

Κυκλοφορούν επίσης μικροδίκτυα με εφεδρική ισχύ μπαταρίας σε τμήματα των πόλεων που αποκαλούνται «Ζώνες Ανθεκτικότητας» και μια πλήρως ηλεκτρική γειτονιά στο Νότιο Μπέρλινγκτον που είναι υπό κατασκευή.


Φάσεις του προγράμματος

Η πρώτη φάση της κατάθεσης απαιτεί μια επένδυση 250 εκατομμυρίων δολαρίων για τη σκλήρυνση και θάψιμο των γραμμών ηλεκτρικής ενέργειας και 30 εκατομμύρια δολάρια για την αποθήκευση μπαταριών.

Η δεύτερη φάση θα ζητήσει έγκριση για επιτάχυνση και επέκταση πέρα του 2026.

Η κατάθεση ξεκινά μια διαδικασία δημόσιας επανεξέτασης μέσω της Επιτροπής Δημόσιας Υπηρεσίας του Βερμόντ. Εάν εγκριθούν τα πρώτα έργα θα μπορούσαν να ξεκινήσουν την άνοιξη ή το καλοκαίρι του 2024.


Φυσικές καταστροφές στο πεδίο δράσης της GMP

Εν τω μεταξύ, από το 2013, μεγάλες καταιγίδες έχουν προκαλέσει ζημιά 115 εκατομμυρίων δολαρίων σε όλη την περιοχή εξυπηρέτησης της GMP, με το 40% αυτών μόνο τα τελευταία δύο χρόνια και 45 εκατομμύρια δολάρια μόνο το 2023.

Όπου η GMP έχει εγκαταστήσει το καλώδιο διαχωρισμού, δέντρα έξω από τα δικαιώματα διέλευσης έπεσαν στις γραμμές, αλλά δεν προκάλεσαν διακοπές. Το IEEE αναφέρει ότι τα καλώδια διαχωρισμού για ένα βοηθητικό πρόγραμμα μείωσαν κατά 90% τις διακοπές πελατών που προκαλούνται από δέντρα.

Η Πρωτοβουλία Zero Outages

Η Πρωτοβουλία Zero Outages της GMP είναι προληπτική και καινοτόμα. Μακροπρόθεσμα θα κοστίσει λιγότερο στους πελάτες της.
Στην αρχή θα παρέχει οικιακές μπαταρίες σε πελάτες που ζουν σε απομακρυσμένες τοποθεσίες και στη συνέχεια θα διαθέτει αποθήκευση ενέργειας σε όλους τους πελάτες έως το 2030.

Η GMP δεν θέλει να συνεχίσει να ξοδεύει εκατομμύρια για επισκευές και επανασύνδεση πελατών μετά από διακοπές ρεύματος, επειδή αυτό δεν πρόκειται να αποτρέψει μελλοντικές διακοπές λειτουργίας.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης