Αφιέρωμα ΑΠΕ + Αποθήκευση ενέργειας

Η Aptera ξεκινά κλιμακούμενη παραγωγή ηλιακών EV - Βίντεο

Η Aptera ξεκινά κλιμακούμενη παραγωγή ηλιακών EV - Βίντεο

Μέσω βίντεο που ανέβασε στο διαδίκτυο ενημερώνει για τo όραμα της

Η εταιρεία κατασκευής οχημάτων με έδρα την Καλιφόρνια των ΗΠΑ, έχει δημοσιεύσει δύο βίντεο ενημερώνοντας τους θαυμαστές της σχετικά με την πρόοδό της στην κλιμακούμενη παραγωγή ηλιακών EV.  

Με το ντεμπούτο του ηλιακού ηλεκτρικού της Launch Edition, η Aptera ξεκίνησε ένα πρόγραμμα επιτάχυνσης που δίνει προτεραιότητα στις παραδόσεις σε πελάτες που δεσμεύονται σε μια παραγγελία, σε αντάλλαγμα για crowdfunding για την απόκτηση του απαραίτητου εξοπλισμού για την έναρξη της παραγωγής.

Με μόλις πάνω από 500 από τις 2.000 θέσεις παραγωγής να είναι ακόμα διαθέσιμες, η Aptera συνεχίζει να φέρνει το κεφάλαιο που χρειάζεται για να υποστηρίξει τη διαδικασία συναρμολόγησης Body in Carbon (BinC) κατά τη διάρκεια της τρέχουσας φάσης επικύρωσης και μετά.

Πρόσφατα, η Aptera επανεμφανίστηκε στο κοινό μέσω του YouTube, δημοσιεύοντας μερικές συναρπαστικές νέες ενημερώσεις.  


Η Aptera συγκεντρώνει βασικό εξοπλισμό για την παραγωγή ηλιακών EV

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση προόδου της Aptera, έχει αποκτήσει πάνω από το 60% του βασικού εξοπλισμού και των εργαλείων που απαιτούνται για την κατασκευή του BinC της.

Αυτό περιλαμβάνει μήτρες σφράγισης και εργαλεία επεξεργασίας μερικά από τα οποία είναι τα πιο ακριβά στοιχεία της παραγωγικής διαδικασίας. Επί πρόσθετα απαιτούν τους μεγαλύτερους χρόνους για να τεθούν σε λειτουργία και να παραδοθούν.

Έχοντας τοποθετήσει μήτρες σφράγισης, η Aptera συνεχίζει τώρα την επικύρωση ηλιακών ηλεκτρικών οχημάτων συναρμολογώντας κατασκευές με σκοπό την παραγωγή.


Ακόλουθα στάδια

Τους επόμενους μήνες, η startup θα δοκιμάσει αυτά τα οχήματα, τα οποία θα μοιάζουν και θα έχουν απόδοση όπως τα ηλιακά ηλεκτρικά ηλεκτρικά που ενδέχεται κάποια μέρα να φτάσουν στους πελάτες.

Το επόμενο βήμα θα είναι η ολοκλήρωση και η επικύρωση όλων (6)  των εξαρτημάτων του αμαξώματος σε ένα πλήρες BinC, συνδέοντας τα μπροστινά και τα πίσω υποπλαίσια με τη δομική μπαταρία του EV πριν ξεκινήσετε τη διαδικασία συναρμολόγησης του οχήματος στη νέα εγκατάσταση της Aptera κοντά στο Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνια.

Εκτός από την ενημέρωση προόδου, η Aptera γνωστοποίησε και τις  αποδόσεις αυτών των γραμμών συναρμολόγησης.

Οι δοκιμές και η επικύρωση της πρόθεσης παραγωγής θα ακολουθηθούν από αυστηρές δοκιμές ασφάλειας και σύγκρουσης, ακολουθούμενες από τελειοποίηση και βελτιστοποίηση για τη διασφάλιση της ασφάλειας των επιβατών στο μέλλον. Από εκεί, η Aptera σχεδιάζει να επικυρώσει τις διαδικασίες κατασκευής ηλιακών ηλεκτρικών ηλεκτρικών οχημάτων για να εξορθολογίσει ολόκληρη τη διαδικασία.

Δεν υπάρχει συγκεκριμένη ενημέρωση για το πότε θα ξεκινήσει τελικά η παραγωγή, αλλά η Aptera εμφανίζεται πιο κοντά από ποτέ, με πολλά εύσημα στην κοινότητα των πελατών/επενδυτών της που πιστεύουν στις δυνατότητές της.

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, η Aptera διαθέτει πάνω από 500 θέσεις παραγωγής για τα ηλιακά ηλεκτρικά οχήματα Launch Edition για $10.000.

Όσοι προτιμούν να περιμένουν τα μεταγενέστερα μοντέλα μπορούν να κάνουν κράτηση για ένα δικό τους Aptera μόνο με 100 $, 70 $ αν χρησιμοποιήσετε τον παρακάτω σύνδεσμο.

Ακολουθεί το βίντεο με την πλήρη ενημέρωση από την επικεφαλής μάρκετινγκ της Aptera, Sarah Hardwick:



www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης