Αφιέρωμα ΑΠΕ + Αποθήκευση ενέργειας

Υπεράκτια αιολικά

Η μητρική της IKEA επενδύει στην Galileo Offshore Wind

Η μητρική της IKEA επενδύει στην Galileo Offshore Wind
Αποτελεί μέρος των 6,5 δισ. ευρώ της εταιρείας για την υποστήριξη της κατανάλωσης ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές σύμφωνα με το offshorewind.biz.

Η Ingka Investments, ο επενδυτικός βραχίονας του Ομίλου Ingka, στον οποίο ανήκει η εταιρεία λιανικής ΙΚΕΑ, έχει επενδύσει στα υπεράκτια αιολικά έργα της Source Galileo στην Ιρλανδία και το Ηνωμένο Βασίλειο έχοντας εξασφαλίσει μερίδιο 20%, σύμφωνα με το offshorewind.biz.

Η εταιρεία με έδρα το Λονδίνο και το Δουβλίνο, αναπτύσσει 10 GW υπεράκτιας αιολικής ηλεκτρικής ενέργειας στα ανοιχτά της βορειοδυτικής ακτής της Ευρώπης.

«Η σημασία της επένδυσης από την Ingka είναι ο μετασχηματισμός για την υπεράκτια αιολική ενέργεια στη Βρετανία και την Ιρλανδία.

Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει δεσμευτεί να αναπτύξει 50 GW υπεράκτιας αιολικής ενέργειας έως το 2030, από 14 GW που είναι τώρα. Η Ιρλανδία αναμένεται επίσης να αναπτύξει τουλάχιστον 20 GW υπεράκτιας αιολικής ενέργειας έως το 2040, ξεκινώντας από πιλοτικά έργα σήμερα, ως συμβολή στην επίτευξη των κλιματικών στόχων της Ευρώπης», δήλωσε ο Kevin Lynch (Διευθύνων Σύμβουλος της Source Galileo).

Η τελευταία επένδυση από την Ingka Investment αποτελεί μέρος της πρωτοβουλίας της εταιρείας ύψους 6,5 δισεκατομμυρίων ευρώ για την υποστήριξη της κατανάλωσης ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές 100% σε όλη την αλυσίδα αξίας του ΙΚΕΑ και πέραν αυτής», δήλωσε ο Source Galileo.

Συνεργασίες της Ingka Investments

Η Ingka Investments συνεργάζεται ήδη με την Source Galileo για την ανάπτυξη υπεράκτιων πλωτών αιολικών στη Νορβηγία, μαζί με μία από τις μεγαλύτερες ιαπωνικές επιχειρήσεις κοινής ωφελείας, την Kansai Electric Power, και τον νορβηγικό πάροχο πλωτών υπεράκτιων τεχνολογιών αιολικής ενέργειας, την Odjfell Oceanwind.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης