Τελευταία Νέα
Commodities

Ρεκόρ 10ετίας για τον ψευδάργυρο - Έσπασε το φράγμα των 3.000 δολαρίων - Ράλι στα μέταλλα

Ρεκόρ 10ετίας για τον ψευδάργυρο - Έσπασε το φράγμα των 3.000 δολαρίων - Ράλι στα μέταλλα
Ο άργιλος αυξήθηκε κατά 2,7% στο υψηλότερο  επίπεδο από τον Σεπτέμβριο του 2014
Ο ψευδάργυρος ξεπέρασε τα 3.000 δολάρια το μετρικό τόνο για πρώτη φορά σε σχεδόν μια δεκαετία, ενώ το αλουμίνιο πλησίασε τριετές υψηλό, προσδίδοντας ορμή σε ένα ράλι μετάλλων που τροφοδοτείται από στοιχήματα για αυστηρότερες προμήθειες και ισχυρή ζήτηση.
Ο ψευδάργυρος έφθασε σε υψηλό 10ετίας στα 3.000 δολάρια ανά μετρικό τόνο για πρώτη φορά σε σχεδόν μια δεκαετία  εν μια νυκτί μετά την αύξηση του ημερήσιου ορίου του στην αγορά της Σαγκάης.
Ο άργιλος σημείωσε εξαετές υψηλό και τα συμβόλαια του σιδηρομεταλλεύματος κέρδισαν 5,1%.
Στο London Metal Exchange ο ψευδάργυρος σημείωσε άνοδο 5,8% φθάνοντας στα $ 3,132,50 τον τόνο, το υψηλότερο από το 2007, πριν εγκατασταθεί στα $ 3,119 στις 5:51 μ.μ.
Ο άργιλος αυξήθηκε κατά 2,7% στο υψηλότερο από τον Σεπτέμβριο του 2014, ενώ το νικέλιο, ο χαλκός και ο μόλυβδος επίσης ενισχύθηκαν.
Το ράλι ενίσχυσε τις μετοχές  της εταιρείας εξόρυξης, την Freeport-McMoRan Inc. μεταξύ των μεγαλύτερων κερδών.
Σύμφωνα με το Bloomberg ενώ οι περιορισμοί της παραγωγικής ικανότητας στην Κίνα είναι ένας από τους κύριους καταλύτες για το ράλι, η αισιοδοξία σε σχέση με τις προοπτικές παγκόσμιας ανάπτυξης οδηγεί επίσης το ανανεωμένο ενδιαφέρον των επενδυτών για τα βασικά μέταλλα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης