Τελευταία Νέα
Διεθνή

Putin: H KOGAS της N. Kορέας ενδέχεται να συμμετάσχει στο Arctic LNG-2

tags :
Putin: H KOGAS της N. Kορέας ενδέχεται να συμμετάσχει στο Arctic LNG-2

Η γαλλική ενεργειακή εταιρεία Total συμφώνησε να αγοράσει το 10% της συμμετοχής στο έργο της Αρκτικής, στο πλαίσιο συμφωνίας που επετεύχθη κατά τη διάρκεια επίσκεψης του Emmanuel Macron στη Ρωσία τον περασμένο μήνα

Η κρατική εταιρεία της Νότιας Κορέας Korea Gas Corp ενδέχεται  να συμμετάσχει στο ρωσικό project της Arctic LNG-2, δήλωσε την Πέμπτη ο πρόεδρος Vladimir Putin μετά από συνομιλίες με τον Moon Jae-in στη Μόσχα.
Η ρωσική εταιρία ενέργειας Novatek και KOGAS υπέγραψαν συμφωνία συνεργασίας για το υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG) και δήλωσαν ότι αποφάσισαν να αυξήσουν τις παραδόσεις φυσικού αερίου στη Νότια Κορέα.
Η Novatek σε ανακοίνωσή της ανέφερε ότι "συμφώνησαν να διερευνήσουν ευκαιρίες για την είσοδο του KOGAS στο project  Arctic LNG 2 ".
Η συμφωνία δείχνει την ικανότητα του Κρεμλίνου να βρει ξένους εταίρους παρά τις δυτικές κυρώσεις.
Η γαλλική ενεργειακή εταιρεία Total συμφώνησε να αγοράσει το 10% της συμμετοχής στο έργο της Αρκτικής, στο πλαίσιο συμφωνίας που επετεύχθη κατά τη διάρκεια επίσκεψης του Emmanuel Macron στη Ρωσία τον περασμένο μήνα.
Η παραγωγή LNG στη Ρωσία δεν υπόκειται σε κυρώσεις, αλλά η ικανότητα των ρωσικών εταιρειών να ενισχύσουν τη χρηματοδότηση περιορίζεται από τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν στη  Μόσχας λόγω της Ουκρανία  και της υποτιθέμενης  εμπλοκή στις εκλογές στις ΗΠΑ.
Η Ρωσία σκοπεύει να διπλασιάσει το μερίδιό της στην παγκόσμια αγορά LNG περίπου 4% μέχρι το 2020. Το Κατάρ είναι ο μεγαλύτερος εξαγωγέας LNG με μερίδιο αγοράς 30%.


www.worldenerrynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης