Διεθνή

ΗΠΑ: Διάταγμα Trump «ανοίγει τον δρόμο» για την παραγωγή ενέργειας

tags :
ΗΠΑ: Διάταγμα Trump «ανοίγει τον δρόμο» για την παραγωγή ενέργειας
Υπογράφεται αύριο Τρίτη 28/3/2017 από τον αμερικανό πρόεδρο
O Αμερικανός πρόεδρος Donald Trump πρόκειται να υπογράψει αύριο Τρίτη 28/3/2017  διάταγμα το οποίο θα καθιστά ευκολότερο για τις επιχειρήσεις να παράγουν ενέργεια στις Ηνωμένες Πολιτείες, δήλωσαν χθες αξιωματούχοι της κυβέρνησης.
Σύμφωνα με τις δηλώσεις, η Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος έχει ως στόχο να επαναφέρει   τους περιβαλλοντικούς κανονισμούς Ομπάμα εποχής.
Ο Trump που σχεδιάζει να υπογράψει την εκτελεστική εντολή στην ΕΡΑ θα προβλέπει  τη μείωση των «περιττών κανονιστικών εμποδίων που περιορίζουν την υπεύθυνη χρήση των εγχώριων ενεργειακών πόρων», δήλωσε αξιωματούχος του Λευκού Οίκου.
Ο  επικεφαλάης της EPA Scott Pruitt δήλωσε στο  ABC ότι  η αλλαγή  θα συμβάλει στην αναστροφή της στρατηγικής των αντι-ορυκτών καυσίμων της κυβέρνησης Ομπάμα.
Ο Pruitt έχει αμφισβητήσει  δημόσια επιστημονικές  εκθέσεις ότι οι ανθρώπινες πράξεις είναι ο κύριος λόγος της αλλαγής του κλίματος.
Η τοποθέτησή του στην ΕΡΑ τον περασμένο μήνα ενίσχυσε το χάσμα των πολιτικών πλευρών όσον αφορά την αποχώρηση της Αμερικής από  ηγέτης στην παγκόσμια μάχη για την κλιματική αλλαγή.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης