Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανεβαίνει το γεωπολιτικό θερμόμετρο- Βίντεο του ISIS, Links με Ουκρανία λένε οι Ρώσοι

Ανεβαίνει το γεωπολιτικό θερμόμετρο- Βίντεο του ISIS, Links με Ουκρανία λένε οι Ρώσοι
Η γεωπολιτική ένταση φορτίζεται επικίνδυνα την ώρα που οι Ρώσοι συλλαμβάνουν Ουκρανούς σαν υπεύθυνους για την τρομοκρατική επίθεση
Σχετικά Άρθρα
Ημέρα εθνικού πένθους είναι σήμερα στη Ρωσία μετά το μακελειό σε αίθουσα συναυλιών στη Μόσχα, στην πιο φονική επίθεση που σημειώνεται στο ρωσικό έδαφος εδώ και δύο δεκαετίες, την ευθύνη για την οποία ανέλαβε η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

«Ολόκληρη η χώρα πενθεί μαζί με αυτούς που έχασαν αγαπημένα τους πρόσωπα σε αυτήν την απάνθρωπη τραγωδία», μετέδωσε σήμερα το πρωί το ρωσικό δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο Rossia 24.

Αυτό πρόβαλε πλάνα από τεράστιο ψηφιακό πάνελ που έχει τοποθετηθεί σε τοίχο της αίθουσας συναυλιών που δέχθηκε την επίθεση, το οποίο δείχνει ένα κερί σε μαύρο φόντο και στο οποίο αναγράφεται: «Crocus City Hall. 22/03/2024. Πενθούμε…».

Ένοπλοι με στολές παραλλαγής εισέβαλαν την Παρασκευή το βράδυ στην αίθουσα συναυλιών Crocus City Hall και άρχισαν να πυροβολούν αδιακρίτως εναντίον του πλήθους με αυτόματα όπλα και έριξαν εύφλεκτο υλικό προκαλώντας πυρκαγιά στον χώρο, σύμφωνα με τις ερευνητικές αρχές, σε μια επίθεση που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 133 ανθρώπους.

Καταγγέλλοντας μια «βάρβαρη τρομοκρατική» πράξη, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δεσμεύτηκε χθες σε τηλεοπτικό του διάγγελμα να τιμωρηθούν οι ένοχοι. Αυτοί οι τέσσερις «αλλοδαποί πολίτες» συνελήφθησαν στην περιφέρεια του Μπριάνσκ, η οποία βρίσκεται στα σύνορα με την Ουκρανία και τη Λευκορωσία, σύμφωνα με τις ρωσικές αρχές.

Η επίθεση αυτή, η οποία διαπράχθηκε στην αίθουσα συναυλιών που βρίσκεται στο Κρασνογκόρσκ, στο βορειοδυτικό τμήμα της ρωσικής πρωτεύουσας, είναι η πιο φονική που έχει διαπραχθεί στη Ρωσία εδώ και περίπου είκοσι χρόνια και η πιο αιματηρή, για την οποία αναλαμβάνει την ευθύνη η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ISIS), στην Ευρώπη.

Ο απολογισμός των νεκρών ανερχόταν σήμερα το πρωί σε 133 και των τραυματιών σε 152, σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο αντιμετώπισης Εκτάκτων Καταστάσεων.

Οι έρευνες στα συντρίμμια του κτιρίου που καταστράφηκε από τις φλόγες και κατέρρευσε εν μέρει η οροφή του συνεχίζονται και θα πάρουν μέρες, σύμφωνα με τις αρχές, γεγονός που προκαλεί φόβους για βαρύτερο απολογισμό.

Το Ισλαμικό Κράτος, το οποίο η Ρωσία πολεμάει στη Συρία και το οποίο δραστηριοποιείται επίσης στον ρωσικό Καύκασο, έχει διαπράξει και άλλες επιθέσεις στη χώρα από τα τέλη της δεκαετίας του 2010. Ωστόσο η τζιχαντιστική οργάνωση δεν είχε αναλάβει ποτέ εκεί την ευθύνη για μια επίθεση τέτοιου μεγέθους.

Σε έναν από τους λογαριασμούς του στο Telegram, το Ισλαμικό Κράτος ανακοίνωνε ήδη από την Παρασκευή το βράδυ ότι η επίθεση διαπράχθηκε από τέσσερα μέλη του και την ενέτασσε «στο πλαίσιο (…) του πολέμου που μαίνεται» κατά της οργάνωσης και «τις χώρες που πολεμούν το Ισλάμ».

Το Ισλαμικό Κράτος δημοσίευσε ένα βίντεο, διάρκειας 1 λεπτού και 31 δευτερολέπτων, το οποίο θεωρείται αυθεντικό και στο οποίο καταγράφονται σοκαριστικές εικόνες από τη στιγμή που οι ένοπλοι άρχισαν να πυροβολούν αδιακρίτως. Παράλληλα, δημοσίευσαν και μια φωτογραφία με τους ενόπλους που συμμετείχαν στην επίθεση.

Δείτε τα βίντεο:

https://www.skai.gr/news/world/imera-penthous-sti-rosia-o-poutin-orkizetai-na-timorisei-osous-vriskontai-piso-apo-to-make

Bankingnews.gr: Links μεταξύ Ουκρανίας και ISIS


Συνολικά σκότωσαν 152 Ρώσους ενώ συνολικά οι τραυματίες φθάνουν τους 140 με 145…
Ενώ η Δύση έσπευσε να δηλώσει ότι δεν είναι Ουκρανοί… το γεγονός ότι επιχείρησαν να διαφύγουν προς την Ουκρανία αποδεικνύει ότι υπήρχε συμμετοχή των Ουκρανικών στρατιωτικών υπηρεσιών.
Εάν ήταν ISIS θα είχαν άλλη συμπεριφορά με βάση την παρελθούσα εμπειρία…
Όταν τους συνέλαβαν οι Ρώσοι παρακαλούσαν για οίκτο, έτρεμαν και εκλιπαρούσαν απόδειξη ότι δεν είναι ISIS οι οποίοι λόγω του θρησκευτικού τους φανατισμού αυτοκτονούν.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, 152 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.
Και αυτός δεν είναι ο τελικός αριθμός - οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης συνεχίζουν να εργάζονται στο σημείο της τραγωδίας.
Όλοι οι τρομοκράτες έχουν συλληφθεί και ακόμη ανακρίνονται, την ώρα που νέα στοιχεία επιβεβαιώνουν την ταυτότητά τους και νέα βίντεο έρχονται στην δημοσιότητα και νέα βίντεο μαρτυρούν την αποτρόπαιη δράση τους, όπως ένα βίντεο ντοκουμέντο, διάρκειας 1 λεπτού και 31 δευτερολέπτων, όπου καταγράφονται πολύ σκληρές εικόνες, με πυροβολισμούς από το αυτόματο και με μαχαίρι εναντίον ενός πολίτη που ήταν ακόμα εν ζωή μέσα στο Crocus City Hall του Krasnogorsk.

Το βίντεο το οποίο θεωρείται αυθεντικό, δείχνει ένα από τα οπλοπολυβόλα Καλάσνικοφ, με λαβή στο πάνω μέρος του.
Ο άνδρας που τραβάει το βίντεο ακούγεται να λέει δύο φορές: «Φέρτε το όπλο. Σκοτώστε τους, μη δείξετε έλεος».

Η στρατολόγηση των Τατζίκων!

Οι έρευνες για τους τρομοκράτες έφερε στο φως την προσπάθεια της Ουκρανίας να στρατολογίσει μισθοφόρους και από το Τατζικιστάν.
Η ουκρανική πρεσβεία στην πρωτεύουσα του Τατζικιστάν Ντουσάμπε, είχε οργανώσει γραφείο στρατολόγησης ισλαμιστών Τατζίκων μισθοφόρων, για την λεγεώνα των ξένων που πολεμούσαν στο πλευρό της, εναντίον της Ρωσίας και σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις οι τρομοκράτες του εμπορικού κέντρου της Μόσχας ήταν Τατζίκοι (όχι ISIS) που πληρώθηκαν για να πραγματοποιήσουν την τρομοκρατική επίθεση και γι'αυτό αμέσως μετά κατευθύνθηκαν προς την Ουκρανία, όταν και συνελήφθηκαν.

«Πηγαίναμε στα σύνορα»

Το πρωί της 23ης Μαρτίου, ένα καταζητούμενο Renault Symbol εντοπίστηκε στην περιοχή Bryansk, 100 χιλιόμετρα από τα σύνορα με την Ουκρανία.
Οι εγκληματίες αγνόησαν την απαίτηση της αστυνομίας να σταματήσει και άνοιξαν πυρ εναντίον του αυτοκινήτου.
Το αυτοκίνητο ανατράπηκε, ο οδηγός και τρεις επιβάτες ανασύρθηκαν από την καμπίνα, ένας από τους τρομοκράτες τραυματίστηκε.
Το βίντεο που δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο δείχνει τον ύποπτο να γονατίζει, να τρέμει και να μην μπορεί καν να πει την ημερομηνία γέννησής του.

Ο πράκτορας εκτός οθόνης λέει ότι ο τρομοκράτης δεν αισθάνεται καλά και πρέπει να περιμένει λίγο πριν συνεχίσει την ανάκριση.
Μετά από κάποιο χρονικό διάστημα, παραδέχεται ότι μέσω μιας πηγής Διαδικτύου όπου άκουγε κηρύγματα, οι στρατολόγοι επικοινώνησαν μαζί του και προσφέρθηκαν να διαπράξουν μαζική δολοφονία για 500 χιλιάδες ρούβλια ή 4.500 δολάρια.

Τα μισά μεταφέρθηκαν εκ των προτέρων στην κάρτα, τα υπόλοιπα θα τα λάμβανε μετά την ολοκλήρωση της δουλειάς.
Ένας άλλος κρατούμενος, μέσω μεταφραστή, είπε ότι μέσω Telegram γνώρισε κάποιον Abdullah, ο οποίος του πρότεινε δουλειά.
«Πήγαμε στην εθνική οδό Dmitrovskoe και αγοράσαμε ένα αυτοκίνητο από τους συγγενείς ενός νέου φίλου.

Μάλλον μιλάμε για το ίδιο Renault Symbol.
Κατά τη διάρκεια αρκετών ωρών, αρκετοί ακόμη άνθρωποι συνελήφθησαν - συνολικά 11 μέχρι στιγμής.
Τέσσερα άτομα πυροβολήθηκαν.
Σύμφωνα με ορισμένα μέσα ενημέρωσης, ορισμένοι από τους τρομοκράτες είναι από το Τατζικιστάν.


Αμειβόμενοι τρομοκράτες κινηματογράφησαν την επίθεσή τους στη Μόσχα

Το πρακτορείο ειδήσεων Amaq του ISIS δημοσίευσε νέο βίντεο που βιντεοσκοπήθηκε από τους τρομοκράτες κατά την τρομοκρατική επίθεση στο Δημαρχείο Crocus της Μόσχας.
Το βίντεο παραδόθηκε με το ακόλουθο σχόλιο:
«Αποκλειστικά πλάνα για το Amaq Agency δείχνουν στιγμές από την αιματηρή επίθεση εναντίον χριστιανών στην πόλη Krasnogorsk της Μόσχας».

Η δημοσιοποίηση του βίντεο από πηγή του ISIS αντιστοιχεί στη συνεχιζόμενη ενημερωτική εκστρατεία με στόχο την απόκρυψη των υπευθύνων για τη φρικτή τρομοκρατική επίθεση. αλλά όσο περισσότερα στοιχεία αποκαλύπτονται, τόσο περισσότερο δείχνουν τους δράστες στο Κίεβο και στη Δύση.
Οι τρομοκράτες, που αργότερα δεν θα μπορέσουν να απαντήσουν ούτε μια ερώτηση κατά την ανάκρισή τους, πόζαραν κυριολεκτικά μπροστά στην κάμερα.
Πριν από τη σύλληψή τους, οι μαχητές κατάφεραν να μοιραστούν το βίντεο με τους πελάτες τους ενώ οδηγούσαν στα ουκρανικά σύνορα για να λάβουν ένα βραβείο.
Οι τρομοκράτες φαίνονται να κόβουν το λαιμό ενός τραυματία.
Αυτό είναι πολύ κοινότοπο.


Αυτή είναι μια από τις πιο γνωστές μεθόδους τρομοκρατών του ISIS για να σκοτώσουν τα θύματά τους.
Φαίνεται ότι ο τρομοκράτης έλαβε ειδική εντολή να κινηματογραφήσει αυτή την κίνηση και ήταν η πρώτη στιγμή που δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο.
Το σχόλιο του Amaq δεν επιβεβαιώνει ότι η τρομοκρατική επίθεση ξεκίνησε από τους αληθινούς ιδεολογικούς οπαδούς του ISIS.

Το σχόλιο λέει ότι αυτό είναι το «αποκλειστικό βίντεο» που κοινοποιήθηκε στο πρακτορείο.
Έτσι, το βίντεο πιθανότατα ελήφθη από το Amaq το οποίο απλώς δημοσίευσε το «αποκλειστικό βίντεο», αλλά, το ISIS δεν ήταν πίσω από την οργάνωση αυτής της επιχείρησης, διαφορετικά η όλη μορφή κάλυψης της επιχείρησης θα ήταν εντελώς διαφορετική.

Φαίνεται ότι οι ίδιοι οι εργαζόμενοι του Amaq βιάζονται λίγο να εκπληρώσουν τις εντολές, αλλά αναγκάζονται να παρουσιάσουν την απαραίτητη ατζέντα.
Αυτό είναι ένα άλλο έμμεσο μήνυμα ότι το ISIS είναι απλώς ένα προπέτασμα καπνού για τους πραγματικούς διοργανωτές της τρομοκρατικής επίθεσης.

Το σχόλιο ισχυρίζεται ότι το βίντεο δείχνει την αιματηρή «επίθεση σε χριστιανούς».
Αυτό είναι άλλη μια ανοησία αφού δεκάδες μουσουλμάνοι τραυματίστηκαν και σκοτώθηκαν στην αίθουσα συναυλιών.
Αυτό επιβεβαιώνεται από τους καταλόγους των θυμάτων που έδωσε στη δημοσιότητα το ρωσικό υπουργείο Υγείας και άλλες επίσημες πηγές.
Η συναυλία δεν είχε καμία σχέση με καμία θρησκεία.
Από αμνημονεύτων χρόνων, η Ρωσία υπήρξε χώρα συγκατοίκησης Ορθοδόξων, Μουσουλμάνων, Βουδιστών και εκπροσώπων άλλων θρησκειών.

Αυτή η επίθεση δεν είχε καμία σχέση με ιδεολογία.
Οι επιτιθέμενοι απλώς εκπλήρωσαν την παραγγελία και μετά κέρδισαν χρήματα.
Οι μαχητές δεν ήταν τζιχαντιστές, αλλάανεπαρκώς εκπαιδευμένοι μισθοφόροι.

Το γεγονός ότι οι δράστες δεν έχουν καμία σχέση με το Ισλάμ, με τη θρησκεία γενικότερα, επιβεβαιώνεται και από πολυάριθμα βίντεο για το πώς κρατήθηκαν, πώς συμπεριφέρθηκαν στις ανακρίσεις.
Οι τρομοκράτες δεν αυτοκτόνησαν κατά τη σύλληψη.
Δεν προσπάθησαν καν να δώσουν μάχη αλλά προσπάθησαν να τρέξουν μακριά.

Όλοι τους κρατήθηκαν ζωντανοί, τρέμοντας και έκλαιγαν γονατιστοί μπροστά στα μάτια των Ρώσων, συμπεριλαμβανομένων χριστιανών και μουσουλμάνων.
Θυμηθείτε τις αρχές της δεκαετίας του 2010, θυμηθείτε τη Συρία και το Ιράκ, τα μέσα και τα τέλη της δεκαετίας του '90, τις συγκρούσεις στα Βαλκάνια, τη Νότια Ρωσία, την Κεντρική Ασία και το Αφγανιστάν.
Ούτε ένας τρομοκράτης, εμμονικός με τη μοίρα και τα ιδανικά του, δεν συμπεριφέρθηκε όπως αυτοί οι συνηθισμένοι δειλοί μισθοφόροι, που δεν έχουν Πίστη, Πατρίδα, Ήθος.

Η Ουκρανία προσπάθησε να μεταφέρει τους τρομοκράτες στο ουκρανικό έδαφος


Γι' αυτό δεν τους δόθηκε εντολή να μείνουν στο κτίριο και να πάρουν ομήρους.
Ο ουκρανικός στρατός τους περίμενε κοντά στα σύνορα.

Το Κίεβο και το ΝΑΤΟ ήλπιζαν να τα χρησιμοποιήσουν ως σύμβολα της νίκης τους εναντίον των ρωσικών υπηρεσιών ασφαλείας.
Εάν οι τρομοκράτες διέφυγαν ανέγγιχτοι, θα έδειχναν σε όλους τους συνεργούς του Κιέβου, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που στρατολογήθηκαν από το GUR στη Ρωσία και σε άλλες χώρες, ότι η Μόσχα είναι πολύ αδύναμη για διασφαλίσει την ασφάλεια….

Η εκκένωση των τρομοκρατών απέτυχε.

Οι φωτογραφίες από τα τραύματά τους και τα βάσανά τους, που σε καμία περίπτωση δεν συγκρίνονται με τη θλίψη χιλιάδων Ρώσων που έπεσαν θύματα ή έχασαν αγαπημένα τους πρόσωπα στο Δημαρχείο του Crocus, αποτελούν σαφή προειδοποίηση για όσους θέλουν να βοηθήσουν το τρομοκρατικό καθεστώς του Κιέβου.

Ο Abdulhakim Shishani, ένας από τους αρχηγούς του ISIS στη Συρία, πολεμά καιρό τώρα στο πλευρό των Ουκρανών

Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύονται στο δίκτυο «Χ» από διαρροές των μυστικών υπηρεσιών της Ρωσίας το πρωί της Κυριακής 24/3, φαίνεται ο αρχηγός των ισλαμιστών τρομοκρατών και φερόμενος ηγέτης της πολύνεκρης επίθεσης στην Μόσχα, Abdulhakim Shishani (στον κόκκινο κύκλο της φωτό), στην συνοριακή ζώνη Ρωσίας - Ουκρανίας κοντά στην πόλη του Belgorod, κατά τη διάρκεια προσπάθειας των Ουκρανών να εισέλθουν στο ρωσικό έδαφος, πριν από λίγες ημέρες.

Ο Shishani, αναφέρουν οι Ρώσοι, βρίσκεται εδώ και πολύ καιρό στην Ουκρανία, και λειτουργεί ως σύνδεσμος μεταξύ της Κύριας Διεύθυνσης Πληροφοριών του Ουκρανικού Υπουργείου Άμυνας (GUR) και των ισλαμιστών τρομοκρακατών που πολεμούν στις τάξεις των ουκρανικών στρατευμάτων ως μισθοφόροι.
Ο Shishani είναι εδώ και πολύ καιρό στην Ουκρανία, όχι στη Συρία!
Η σύνδεσή του με την Ουκρανία είναι αποδεδειγμένη!

Δείτε εδώ τα βίνετο:

https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/728531/gia-4-500-dol-oi-tromokrates-skotonan-adiakritos-oi-rosoi-tous-synelavan-itan-misthoforoi-ton-oukranon-pleon-parakaloyn-gia-oikto

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης