Διεθνή

Politico: Η Ρωσία πανηγυρίζει για τις ήττες Μακρόν και Σολτς

Politico: Η Ρωσία πανηγυρίζει για τις ήττες Μακρόν και Σολτς

Αξιωματούχοι και ΜΜΕ θεωρούν ότι οι επικεφαλής Γαλλίας και Γερμανίας πλήρωσαν τη στήριξή τους στην Ουκρανία

Τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών έδωσαν το δικαίωμα στη Ρωσία να ξεσπάσει για τις ήττες που υπέστησαν οι εκτός συνόρων αντίπαλοι της και συγκεκριμένα αυτοί που βρίσκονται στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ).

Η στάση τους στο ρωσο-ουκρανικό πόλεμο (θέση υπέρ της Ουκρανίας), είχε ως συνέπεια να χάσουν στις εκλογές για την ανάδειξη εκπροσώπων στην ευρωβουλή, σύμφωνα με τους Ρώσους.

Το αμερικάνικο Politico συγκέντρωσε τα ρώσικα σχόλια που έγιναν για τις ευρωεκλογές και τα παρουσιάζει συνοπτικά.

 

«Ο Μακρόν και ο Σολτς προσκολλώνται στην εξουσία με την τελευταία τους δύναμη», λέει ο επικεφαλής της Κρατικής Δούμας της Ρωσίας.

Η απόφαση - σοκ του Γάλλου Προέδρου Εμανουέλ Μακρόν να προκηρύξει βουλευτικές εκλογές μετά τη συντριπτική ήττα του κόμματός του στις εκλογές της ΕΕ, καθώς και την επιτυχία της ακροδεξιάς σε χώρες σε όλη την ήπειρο, έγινε πρωτοσέλιδο.

Με τον Μακρόν να πρωτοστατεί πρόσφατα σε μια πρωτοβουλία για την ανάπτυξη δυτικών δυνάμεων στην Ουκρανία, δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι ο τόνος ήταν χαρούμενος.

«Παρά το γεγονός ότι, μέχρι στιγμής, τα φιλοευρωπαϊκά κόμματα διατηρούν την ηγετική τους θέση, με την πάροδο του χρόνου τα δεξιά κόμματα θα χτυπήσουν τα τακούνια τους», δήλωσε για τις ευρωεκλογές ο Ντμίτρι Πεσκόφ (εκπρόσωπος του Κρεμλίνου).

Ο Vyacheslav Volodin (επικεφαλής της Κρατικής Δούμας της Ρωσίας) έγραψε στο Telegram ότι «ο Μακρόν και ο Σολτς προσκολλώνται στην εξουσία με την τελευταία τους εναπομείνασα δύναμη», χρησιμοποιώντας την ευκαιρία να μαχαιρώσει… και τον Γερμανό Καγκελάριο Όλαφ Σολτς του οποίου οι Σοσιαλιστές ήρθαν τρίτοι πίσω από το πολύ -δεξιά Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD).

«Το σωστό για αυτούς θα ήταν να παραιτηθούν και να σταματήσουν να κοροϊδεύουν τους πολίτες τους», είπε ο Volodin.

Σύμφωνα με τον Volodin, τα αποτελέσματα των εκλογών τόσο στη Γαλλία όσο και στη Γερμανία δεν ήταν εκπληκτικά, δεδομένου ότι «η οικονομία είναι στάσιμη, υπάρχει μια μεταναστευτική κρίση και οι χώρες εμπλέκονται σε πόλεμο στην Ουκρανία ενάντια στα δικά τους εθνικά συμφέροντα».

Ο αναλυτής Σεργκέι Μάρκοφ (πρώην σύμβουλος του Κρεμλίνου) ο οποίος πρόσκειται στο Κρεμλίνο συνέδεσε ομοίως το γαλλικό αποτέλεσμα με την ολική εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, για την οποία η Μόσχα κατηγορεί τη Δύση.

«Ελπίζω ο Μακρόν να καταλάβει ότι οι Γάλλοι τον απορρίπτουν επειδή υποδαυλίζει τον πόλεμο κατά της Ρωσίας στην Ουκρανία, αλλά ίσως επιλέξει την κλιμάκωση και να ξεκινήσει έναν πόλεμο του ΝΑΤΟ με τη Ρωσία», είπε ειρωνικά ο Μάρκοφ.

Στη δική του μετεκλογική λήψη, το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι Ευρωπαίοι πολίτες «είχαν εκφραστεί ενάντια στην πορεία των Βρυξελλών, αλλά δεν θα ακουστούν».

Υπό την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα συνεχίσει να λαμβάνει «αντιλαϊκά μέτρα», όπως οι ενταξιακές συνομιλίες της ΕΕ με την Ουκρανία, και να αναζητά νέους τρόπους για να επιβάλει κυρώσεις στη Ρωσία, πρόσθεσε το άρθρο του TASS.

«Τα κόμματα που αντιτίθενται στις κυρώσεις στη Ρωσία αυξάνονται στις εκλογές της ΕΕ», έγραψε στις 10/6 η προπαγανδιστική πλατφόρμα μέσων ενημέρωσης RT, η οποία έχει αποκλειστεί από τα ραδιοκύματα στην Ευρώπη.

Επισήμανε ότι η Μαρίν Λεπέν (πολιτική αντίπαλος του Μακρόν), είναι κατά της Ουκρανίας που χρησιμοποιεί δυτικά όπλα για να πραγματοποιήσει χτυπήματα σε ρωσικό έδαφος και έχει εκφραστεί κατά των κυρώσεων.

Εν τω μεταξύ, το AfD, συνέχισε το άρθρο, «αντιτίθετο επανειλημμένα στις κυρώσεις της Δύσης στη Ρωσία και αντιτάχθηκε στη στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία», υπονοώντας ότι η πολιτική αναταραχή στις δύο δυνάμεις της Ευρώπης θα μπορούσε να ωφελήσει τη Μόσχα.

Στη ρωσική μπλογκόσφαιρα, έγινε λόγος για «αποδυνάμωση του αντιρωσικού μπλοκ» στην ΕΕ.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης