Ναυτιλία

Μαρινάκης - Προκοπίου στηρίζουν με επενδύσεις στο LNG την ενεργειακή μετάβαση στη ναυτιλία - Capital Link

Μαρινάκης - Προκοπίου στηρίζουν με επενδύσεις στο LNG την ενεργειακή μετάβαση στη ναυτιλία - Capital Link
Τι είπαν για την ενεργειακή μετάβαση στη ναυτιλία στο κορυφαίο FORUM της Capital Link
Σχετικά Άρθρα
Tην αποφασή του να στηρίξουν την ενεργειακή μετάβαση της ναυτιλίας με επενδύσεις στο LNG  εξέφρασαν στο Capital Link Forum,που έχει αναδειχθεί σε θεσμό των Ποσειδωνείων, δυο κορυφαίοι Έλληνες πλοιοκτήτες ο Βαγγέλης Μαρινάκης και ο Γιώργος Προκοπίου.
Ο κ. Μαρινάκης ανέλυσε γιατί ο στόλος της Capital δομείται με dualfuel LNG, dualfuel LPG πλοία με αντίστοιχες κατηγορίες Suezmax, Afframax, VLCCs.
Και επίσης σημείωσε, ότι έχει ξεκινήσει επενδύσεις στην Αμμωνία.

Θα πάρουμε τα ρίσκα, θα πληρώσουμε τα premiums που χρειάζονται και οι επενδύσεις αυτές θα καταστούν όχι μόνο περιβαλλοντικά αποτελεσματικές, αλλά και οικονομικά και έτσι θα έχουμε την δυνατότητα να μειώσουμες τις παραγόμενες εκπομπές ρύπων, ανέφερε ο κ. Μαρινάκης

Θέλουμε να επεκταθούμε σε όλους τους τομείς και για αυτό θα επενδύσουμε πληρώνοντας το premium, που σε βάθος χρόνου, εκτιμούμε τελικά, ότι θα το πληρωθούμε και για τον λόγο αυτό οι επεδνύσεις έχουν χρονικό ορίζοντα 15ετίας - 20ετίας.

Παράλληλα επεσήμανε ότι το bunqering δεν είναι το ευκολότερο σε αυτήν την κατηγορία και οι διαδικασίες θα πρέπει να καταστούν ανταγωνιστικές.
Πρόκειται για μακροχρόνιες προσαρμογές, που χρειάζονται αρχικά επιδοτήσεις για να υλοποιηθούν. Κατά συνέπεια πριν μιλήσουμε λοιπόν για εναλλακτικές επενδύσεις, θα πρέπει να προσγειωθούμε στα σημερινά δεδομένα.


Πρκοκοπίου: Αναλαμβάνουμε το κόστος της ενεργειακής μετάβασης

Ο κ. Γιωργος Προκοπίου μίλησε για υποκρισία του συστήματος, καθώς οι τιμές που πωλούν οι Αμερικάνοι στην Ευρώπη είναι πενταπλάσιες, εμφανίστηκε όμως αποφασισμένος να αναλάβει το κόστος της ενεργειακής μετάβασης διαμέσου του LNG στη ναυτιλία.

Έτσι κατά την εκτίμησή του, καθώς οι τιμές θα σταθεροποιούνται μετά την εκτόνωση της πολεμικής εμπλοκής στην Ουκρανία, όποτε τελικά συμβεί αυτό, το LNG θα ανακτήσει την ανταγωνιστικότητά του. Είναι χαρακτηριστικό πάντως ότι ο κ. Προκοπίου μετά τα 88 πλοία αξίας 7 δισ σε παραγγελίες που πραγματοποίησε πέρυσι, δήλωσε ότι δεν πρόκειται να επενδύσει άλλο.

Παρόντες στο εξαιρετικό πάνελ οι κύριοι:

Ο Captain Abdulkareem Al Masabi , Διευθύνων Σύμβουλος - ADNOC Logistics & Services, που χαρακτήρισε το LNG το αξιόπιστο καύσιμο της προσεχούς 20ετίας.
Ο κ. Ευάγγελος Μαρινάκης , Ιδρυτής & Πρόεδρος - Capital Maritime & Trading Corp.
Ο κ. Γιώργος Προκοπίου , Ιδρυτής - Dynacom Tankers Management / Dynagas (NYSE: DLNG) / Sea Traders
Ο κ. Andrian Dacy , Διευθύνων Σύμβουλος & Επικεφαλής Ομίλου, Global Transportation Group - JP Morgan Asset Management, που εμφανίστηκε αισιόδοξος εν μέσω των γεωπολιτικών ρίσκων για τις χρηματοδοτήσεις.
Ο κ. Jerome Cousin , Senior Vice President Shipping, Trading & Shipping - TotalEnergies.

Όπως είναι γνωστό το FORUM της Capital Link ανήκει στο Νίκο και την Όλγα Μπορνόζη.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης