Περιβάλλον

Αλλαγές στην εκτός σχεδίου δόμηση προανήγγειλε ο Σκυλακάκης

Αλλαγές στην εκτός σχεδίου δόμηση προανήγγειλε ο Σκυλακάκης

«Θα γίνει μια προσωρινή νομοθέτηση» αποκάλυψε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Για τις αλλαγές που θα γίνουν στην εκτός σχεδίου δόμηση και για τους κακοπληρωτές των λογαριασμών ρεύματος μίλησε στον Ant1 ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θεόδωρος Σκυλακάκης.


Συνοπτικά είπε τα εξής:

Για τις αλλαγές στην εκτός σχεδίου δόμηση είπε:

«Η εκτός σχεδίου δόμηση ήταν και εκτός σχεδιασμού. Σχεδόν σε όλες τις χώρες υπάρχει, στην Ελλάδα δεν είχαμε κάνει τον πολεοδομικό σχεδιασμό ώστε να είναι οργανωμένη. Έχει ξεκινήσει ένα πρόγραμμα για να υπάρξει παντού στην χώρα σχεδιασμός πολεοδομικός. Όλες οι περιοχές θα αποκτήσουν χρήση γης.

Η απόφαση του ΣτΕ έχει σταματήσει την εκτός σχεδίου δόμηση. Δεν μπορούν να υπάρχουν τυφλά οικόπεδα που συνδέονται με δύο δρόμους και γι’ αυτό η πολεοδομία έχει σταματήσει να εκδίδει άδεια. Θα κάνουμε μια προσωρινή νομοθέτηση με το τι εννοούμε απόλυτα συνταγματικό.

Το θέμα για κάτω των 4 στρεμμάτων έχει κλείσει, αυτό που υπάρχει είναι τι γίνεται σε δρόμους που δεν έχουν αναγνωριστεί, δεν αλλάζει στους αναγνωρισμένους δρόμους κάτι. Στους μη αναγνωρισμένους βάζουμε κάποιους προσωρινούς κανόνες».

Από μέρα σε μέρα θα βγει σε διαβούλευση τόνισε ο κ.Σκυλακάκης και τόνισε ότι «Δεν έχει σχέση με τους αιγιαλούς, αφορά μόνο τους δρόμους. Οργανωμένη δόμηση σημαίνει ότι θα έρθει μια μελέτη και θα πει εδώ μπορούμε να εφαρμόσουμε εκτός σχεδίου δόμηση. Δεν αφορά την ιδιοκτησία αλλά το που μπορείς να χτίσεις τι.»


Για τους κακοπληρωτές στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος  δήλωσε;

«Όποτε υπάρχει μια μη πληρωμή ενός λογαριασμού το βάρος πέφτει σε όλους του υπόλοιπους.

Ξεχωρίζουμε τους ευάλωτους, αλλά στους υπόλοιπους λέμε ότι πρέπει να υπάρχουν κάποιοι κανόνες».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης