Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

Σδούκου: Έχουμε προσθέσει στις ΑΠΕ 3,5 GW τα τελευταία τρία χρόνια

Σδούκου: Έχουμε προσθέσει στις ΑΠΕ 3,5 GW τα τελευταία τρία χρόνια
«Το ενεργειακό τοπίο το 2023 είναι εντελώς διαφορετικό και παρά τις κρίσεις έχουμε θέσει πραγματικές βάσεις, με ορόσημο το 2025 και με απώτερο στόχο το 2030», εκτίμησε η κ. Σδούκου

«Η Ελλάδα έχει αλλάξει "πίστα" στο ενεργειακό τοπίο», δήλωσε η κα Αλεξάνδρα Σδούκου γενική γραμματέας Ενέργειας και Φυσικών Πόρων του ΥΠΕΝ, κατά τη διάρκεια του Regional Growth Conference, που πραγματοποιείται στην Πάτρα και αναμεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Όπως ανέφερε, «ο κλάδος της ενέργειας τα τελευταία τρία χρόνια έζησε ακραίες συνθήκες επηρεάζοντας τις χώρες, τις επιχειρήσεις, την οικονομία και πάνω από όλα την κοινωνία. Στην Ελλάδα με τις εμπροσθοβαρείς πολιτικές, και εμπεδώνοντας μία νέα κουλτούρα συνεργασιών σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, καταφέραμε όχι μόνο να αφήσουμε τα χειρότερα πίσω, αλλά να έχουμε πολύ στέρεες βάσεις για να μετασχηματισουμε το ενεργειακό μας σύστημα».

Ειδικότερα, η κα Σδούκου αναφέρθηκε στη δυναμική διείσδυση των ΑΠΕ, στις στρατηγικές υποδομές που δημιουργούνται για το φυσικό αέριο, στις ηλεκτρικές διασυνδέσεις, αλλά και τις έρευνες υδρογονανθράκων.

Ενώ, ειδική αναφορά έκανε στον τομέα της πράσινης μετάβασης και την ανάπτυξη ΑΠΕ, της εξοικονόμησης ενέργειας, την ηλεκτροκίνηση, εκφράζοντας την έντονη αισιοδοξία της «στο να συνεχίσουμε να επενδύουμε στις προοπτικές της χώρας».

«Οι προοπτικές της χώρας είναι πολύ μεγάλες και αυτά τα οφέλη πρέπει να ακουμπήσουν στην περιφέρεια και την κοινωνία», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Το ενεργειακό τοπίο το 2023 είναι εντελώς διαφορετικό και παρά τις κρίσεις έχουμε θέσει πραγματικές βάσεις, με ορόσημο το 2025 και με απώτερο στόχο το 2030. Είμαστε σε πολύ καλό δρόμο», εκτίμησε.

Και πρόσθεσε ότι: «Είμαστε στα μέσα της διαδρομής για την ενεργειακή μετάβαση και δεν πρέπει να χάσουμε ούτε ένα λεπτό για τις επενδύσεις που ενισχύουν την ενεργειακή ασφάλεια και την επίτευξη των περιβαλλοντικών στόχων με αποτύπωμα στην κοινωνία, έτσι ώστε η ενέργεια να είναι φθηνή και άφθονη για όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες».

Όπως είπε η κα Σδούκου, «στις ΑΠΕ έχουμε προσθέσει σε τρία χρόνια 3,5 Gwatt, και το 2025 πρόκειται να προστεθούν άλλα δύο. Αυτό δεν έγινε τυχαία. Προσπαθήσαμε να εφαρμόσουμε πολιτικές που θα ενισχύσουν το ενεργειακό περιβάλλον και τις επενδύσεις, με μείωση της γραφειοκρατίας, και την αφαίρεση εμποδίων» τόσο για την αγορά όσο και για τους πολίτες.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης