Τελευταία Νέα

ΕΝΙ, GreenIT, CIP: Τρία νέα έργα αυξάνουν στα 3 GW την ιταλική υπεράκτια χωρητικότητα

ΕΝΙ, GreenIT, CIP: Τρία νέα έργα αυξάνουν στα 3 GW την ιταλική υπεράκτια χωρητικότητα
Οι GreenIT και η δανέζικη CIP υπό την ηγεσία της Eni προσθέτουν στον διογκούμενο ιταλικό πλωτό αιολικό αγωγό, σύφωνα με την upstreamonline.com
Η GreenIT υπό την ηγεσία της Eni και η δανέζικη κοινοπραξία Eταίροι Yποδομών Κοπεγχάγης (CIP) έχουν σχέδια να αναπτύξουν τρία πλωτά αιολικά πάρκα ανοιχτά της Ιταλίας, ανεβάζοντας την παροχή του αγωγού της συνεργασίας τους με τη χώρα της Νότιας Ευρώπης στα 3 GW και προσθέτοντας ώθηση σε ένα αναπτυσσόμενο περιφερειακό παιχνίδι.
Τα τρία αιολικά πάρκα που σχεδιάζονται για το Τυρρηνικό Πέλαγος, στα δυτικά της πόλης της Ρώμης, συγκεντρώνοντας το υπάρχον 1 GW που έχει η GreenIT-CIP σε ανάπτυξη περαιτέρω στη Μεσόγειο, δείχνουν ετήσια παραγωγική ικανότητα 7 TWh από όλες τις συστοιχίες βρίσκονται σε λειτουργία, κάπου μεταξύ 2028 και 2031

«Η συνεργασία ενισχύει τη δέσμευσή της στην ιταλική υπεράκτια πλωτή βιομηχανία αιολικής ενέργειας με [αυτά τα τρία νέα έργα που βρίσκονται στα ανοικτά των ακτών του Λατίου και της Σαρδηνίας.
Τα τρία αιολικά πάρκα καθιστούν την κοινοπραξία έναν από τους μεγαλύτερους προγραμματιστές στον κλάδο στην Ιταλία», ανέφερε το ζευγάρι σε δήλωση.
Ένα από τα πλωτά αιολικά έργα της GreenIT-CIP στα βαθιά νερά πρόκειται να κατασκευαστεί στα ανοικτά των ακτών της Civitavecchia, με προγραμματισμένη ισχύ έως και 540 MW. τα άλλα δύο, στα ανοιχτά της Olbia, θα έχουν συνδυασμένη ισχύ 1,5 GW.
Η GreenIT —που ανήκει εν μέρει στη μονάδα Plenitude της Eni— και η CIP έχουν αναπτύξει αυτά τα τελευταία αιολικά πάρκα μέσω μιας κοινής ομάδας εργασίας με τους Copenhagen Offshore Partners, NiceTechnology και 7 Seas, οι δύο τελευταίες εταιρείες με έδρα την Ιταλία.
Καταγραφή_3.PNG
Κυμαινόμενο μέλλον

Η Ιταλία έχει μόλις ένα επιχειρησιακό υπεράκτιο αιολικό πάρκο, το Beleolico των 30 MW της Renexia, που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο πέρυσι, αλλά ομάδα επενδυτών κατασκευάζουν έναν αγωγό βαθέων υδάτων, με τη χώρα να χαρακτηρίζεται ως μία από τις χώρες που «κυνηγούν» τις πλωτές αιολικές αγορές δεύτερης γενιάς με τεχνικές δυνατότητες κοντά στα 4 TW.
Μαζί με τα πιο πρόσφατα έργα GreenIT-CIP, άλλοι προγραμματιστές που "βουτούν" στα βαθιά νερά των έργων ανοιχτά της Ιταλίας, περιλαμβάνουν την Galileo-Hope, η οποία σχεδιάζει να κατασκευάσει ένα πλωτό αιολικό εργοστάσιο 1,1 GW στην Αδριατική Θάλασσα, την AvenHexicon, η οποία μόλις εξασφάλισε 7 GW από σημεία σύνδεσης στο δίκτυο από την ιταλική εταιρεία διαχείρισης συστήματος μεταφοράς Terna, και μια συνεργασία μεταξύ Falck και BlueFloat.

Η Ιταλία σύντομα θα φιλοξενήσει τον μεγαλύτερο πλωτό κόμβο υδρογόνου με αιολική ενέργεια στον κόσμο, μετά την υπογραφή συμφωνίας μεταξύ της εταιρείας ανάπτυξης Aquaterra Energy και της Seawind Ocean Technology για την κατασκευή ενός έργου 3,2 GW με το όνομα HyMed.
Η Consultancy DNV υπολογίζει ότι τα πλωτά έργα αποτελούν επί του παρόντος πάνω από το 15% της συνολικής υπεράκτιας εγκατάστασης αιολικής ενέργειας στον αγωγό για ενεργοποίηση μέχρι τα μέσα του αιώνα, ίσο με περίπου 264 GW από τα 1.750 GW που πρόκειται να εγκατασταθούν.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης