Τελευταία Νέα
Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

Σκωτία: Σε 13 εταιρείες τα υπεράκτια αιολικά στη Βόρεια Θάλασσα

Σκωτία: Σε 13 εταιρείες τα υπεράκτια αιολικά στη Βόρεια Θάλασσα

Στόχος η μείωση των εκπομπών σε πλατφόρμες πετρελαίου και φυσικού αερίου

 

Η BP, η TotalEnergies και οι εταιρείες ανανεώσιμων πηγών ενέργειας του Ηνωμένου Βασιλείου ήταν μεταξύ των 13 στους οποίους που ανατέθηκε η ανάπτυξη υπεράκτιας αιολικής ενέργειας για την παροχή ενέργειας κυρίως σε πλατφόρμες πετρελαίου και φυσικού αερίου της Βόρειας Θάλασσας με στόχο την μείωση των εκπομπών του κλάδου, ανακοίνωσε η Crown Estate Scotland την Παρασκευή.

Οι 13 επιλέχθηκαν από 19 πλειοδότες για συμφωνίες που αφορούν την έναρξη εργασιών υπεράκτιας αιολικής ανάπτυξης για συνολική αρχική επένδυση περίπου 260 εκατομμυρίων λιρών (317,28 εκατομμύρια δολάρια).
Αυτοί που πρόκειται να είναι οι μεγαλύτεροι επενδυτές είναι η Flotation Energy και η Cerulean Winds, οι οποίοι θα δαπανήσουν αντίστοιχα σχεδόν 96 εκατομμύρια λίρες στερλίνες και 138 εκατομμύρια λίρες.
Η Alternative Energy Investments της BP πρόκειται να επενδύσει αρχικά 1.670.917 λίρες και η TotalEnergies 200.000 λίρες.
Η Crown Estate είναι μια ανεξάρτητη εμπορική επιχείρηση που επιβλέπει τον βυθό γύρω από τη Βρετανία.

Επενδύσεις

Μέσω μιας διαδικασίας χρηματοδοτικής μίσθωσης που ονομάζεται INTOG (Καινοτομία και Στοχευμένο Πετρέλαιο και Αέριο), στοχεύει στην προσέλκυση επενδύσεων σε καινοτόμα υπεράκτια αιολικά έργα στα ύδατα της Σκωτίας για να βοηθήσει στην απαλλαγή από τις ανθρακούχες λειτουργίες της Βόρειας Θάλασσας.

Η μέγιστη χωρητικότητα όλων των έργων στα οποία ανατίθενται συμβάσεις για την παροχή ενέργειας σε εγκαταστάσεις πετρελαίου και φυσικού αερίου είναι 5 γιγαβάτ (GW) και 500 μεγαβάτ (MW) για μικρότερα καινοτόμα έργα, ανέφερε η Crown Estate Scotland.
Η Crown Estate Scotland θα προσφέρει μίσθωση στον βυθό της θάλασσας από 25 έως 50 χρόνια για αυτά τα έργα, επεσήμανε.

Η Βρετανία είναι παγκόσμιος ηγέτης στην αιολική ενέργεια, η οποία παρήγαγε ενέργεια ρεκόρ στη χώρα το 2022, παρέχοντας περισσότερο από το 25% της ηλεκτρικής της ενέργειας, αναφέρει η National Grid.

Ως η μεγαλύτερη πηγή ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στη Βρετανία, η υπερτάκτια αιολική ενέργεια μπορεί να τροφοδοτήσει περίπου το 40% των κατοικιών στο Ηνωμένο Βασίλειο, ανέφερε το Crown Estate.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης