Τελευταία Νέα

Στρατηγική συνεργασία ADNOC, Currenta, Βόρειας Ρηνανίας - Βεστφαλίας (Γερμανία) στην παραγωγή αμμωνίας

Στρατηγική συνεργασία ADNOC, Currenta, Βόρειας Ρηνανίας - Βεστφαλίας (Γερμανία) στην παραγωγή αμμωνίας
Η μεγάλη ενεργειακή εταιρεία υπέγραψε Μνημόνιο Συναντίληψης (MoU) με την κυβέρνηση της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας και την Currenta GmbH & Co. με τοποθεσίες στο Leverkusen, Dormargen, και Krefeld-Uerdingen, στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία.
Η Εθνική Εταιρεία Πετρελαίου του Άμπου Ντάμπι (ADNOC), πάροχος ενέργειας χαμηλότερης έντασης άνθρακα, ανακοίνωσε ότι θα διερευνήσει ευκαιρίες για να υποστηρίξει τον κλιματικά ουδέτερο μετασχηματισμό της βιομηχανίας, μέσω της δημιουργίας αλυσίδας αμμωνίας χαμηλών εκπομπών άνθρακα με την κρατική κυβέρνηση και τη βιομηχανία αντιπροσώπων στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία της Γερμανίας.

Η μεγάλη ενεργειακή εταιρεία υπέγραψε Μνημόνιο Συναντίληψης (MoU) με την κυβέρνηση της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας και την Currenta GmbH & Co. με τοποθεσίες στο Leverkusen, Dormargen, και Krefeld-Uerdingen, στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία.
Σύμφωνα με το ADNOC, ο πρωταρχικός στόχος της συμφωνίας θα είναι η παραγωγή και η μεταφορά αμμωνίας χαμηλών εκπομπών άνθρακα και η εφαρμογή της ως καύσιμο στην παραγωγή ενέργειας, συμπεριλαμβανομένων των δοκιμών βιομηχανικής κλίμακας στην τοποθεσία της Currenta στο Dormagen της Γερμανίας.

Ο Musabbeh Al Kaabi, Εκτελεστικός Διευθυντής Λύσεων Χαμηλών Εκπομπών Άνθρακα και Διεθνούς Διεύθυνσης Ανάπτυξης στην ADNOC, σχολίασε πως,«Η ταχέως αναπτυσσόμενη επιχείρησή μας με την αμμωνία ενεργοποιείται από τους άφθονους και ανταγωνιστικούς ενεργειακούς πόρους των ΗΑΕ.
Ως υπεύθυνος παγκόσμιος πάροχος ενέργειας, η ADNOC έχει δεσμευτεί να καλύψει την αυξανόμενη παγκόσμια ζήτηση για ενέργεια χαμηλότερης έντασης άνθρακα.
Με αυτόν τον τρόπο, είμαστε πολύ χαρούμενοι που συνεργαζόμαστε με την κυβέρνηση της NRW και την Currenta για την από κοινού αφαίρεση του άνθρακα από τη ζωτική βιομηχανική καρδιά της Γερμανίας».

Η Mona Neubaur, Αναπληρώτρια Πρωθυπουργός της NRW και Υπουργός Οικονομικών, Βιομηχανίας, Προστασίας του Κλίματος και Ενέργειας, δήλωσε πως, «Θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να επεκτείνουμε τις ικανότητες παραγωγής ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και για την παραγωγή άλλων κλιματικών ουδέτερων μεταφορέων ενέργειας όπως το πράσινο υδρογόνο σε αυτή τη χώρα όσο το δυνατόν περισσότερο.
Ωστόσο, είναι επίσης σαφές ότι θα πρέπει να εισάγουμε διάφορες πράσινες πηγές ενέργειας σε μεγάλες ποσότητες για να καλύψουμε τις ανάγκες μας και να πετύχουμε τους στόχους μας για την προστασία του κλίματος. Τώρα χτίζουμε συνεργασίες και μια ευρεία υποδομή εισαγωγής για να προμηθεύουμε τον κλάδο μας.
Η βάση για τις συνεργασίες μας είναι η διαφοροποίηση με πολλές χώρες».

Ο Frank Hyldmer, Διευθύνων Σύμβουλος της Currenta, δήλωσε: «Η αμμωνία έχει τη δυνατότητα να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην απαλλαγή από τον άνθρακα, για παράδειγμα ως φορέας υδρογόνου ή ως καύσιμο στην παραγωγή θερμότητας.
Ως διαχειριστής χημικών πάρκων με μεγάλες εγκαταστάσεις παραγωγής ατμού και θερμότητας, η Currenta παρακολουθεί πολύ προσεκτικά για να δει εάν καταφέρνει να αξιοποιήσει αυτό το δυναμικό.

Ένας σημαντικός παράγοντας εδώ είναι η ανάπτυξη παγκόσμιων αλυσίδων εφοδιασμού για αμμωνία.
Ως εκ τούτου, χαιρετίζουμε και υποστηρίζουμε τη δέσμευση της πολιτείας της NRW να συνεργαστεί με την ADNOC για την προώθηση τέτοιων αλυσίδων αξίας».
Η ADNOC έχει ήδη επενδύσει σε αμμωνία χαμηλών εκπομπών άνθρακα.
Έχει επεκτείνει τις στρατηγικές ενεργειακές της συνεργασίες σε όλη την αλυσίδα αξίας υδρογόνου και έχει αποστείλει φορτία επίδειξης αμμωνίας χαμηλών εκπομπών άνθρακα στη Γερμανία ως μέρος της Συμφωνίας ΗΑΕ-Γερμανίας για την Ενεργειακή Ασφάλεια και τον Επιταχυντή Βιομηχανίας (ESIA).
Καταγραφή_7.PNG
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης