Τελευταία Νέα

Η Δανία τριπλασιάζει την αιολική ενέργεια στην Φινλανδία

Η Δανία τριπλασιάζει την αιολική ενέργεια στην Φινλανδία
Υπεγράφη η σχετική συμφωνία μεταξύ Copenhagen Infrastructure Partners και Myrsky Energia

Η Copenhagen Infrastructure Partners και η φινλανδική εταιρεία αιολικής ενέργειας Myrsky Energia ανακοίνωσαν την Τετάρτη (24 Μαΐου) μια συνεργασία που αποσκοπεί στην παραγωγή περίπου 1,8 γιγαβάτ (GW) χερσαίας αιολικής ενέργειας κατά την επόμενη δεκαετία στη Φινλανδία, μια κίνηση που θα αυξήσει την τρέχουσα παραγωγή της χώρας κατά ένα τρίτο.

Η δανική επενδυτική εταιρεία Copenhagen Infrastructure Partners (CIP) και η Myrsky Energia, μια φινλανδική εταιρεία ανάπτυξης που ειδικεύεται στην αιολική ενέργεια, υπέγραψαν σχετική συμφωνία-πλαίσιο, σύμφωνα με ανακοίνωση της Τετάρτης.

«Εδώ, (στη Φινλανδία) απαιτείται το πολιτικό περιβάλλον. Οι κυβερνητικοί στόχοι είναι σαφείς και άμεσοι. Οι διαδικασίες αδειοδότησης είναι ομαλές. Πρόκειται για ένα ασφαλές επενδυτικό περιβάλλον», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της CIP Rowan σε συνέντευξη Τύπου στο Ελσίνκι, όπου παρουσιάστηκε η συμφωνία.

Η Copenhagen Infrastructure Partners ιδρύθηκε το 2012 και είναι ο μεγαλύτερος διαχειριστής κεφαλαίων παγκοσμίως στο πλαίσιο επενδύσεων σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας «πράσινου πεδίου» και παγκόσμιος ηγέτης στον τομέα της υπεράκτιας αιολικής ενέργειας.

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης