IEO: Στόχος της Πολωνίας τα 27 GW στα φωτοβολταϊκά ως το 2025

IEO: Στόχος της Πολωνίας τα 27 GW στα φωτοβολταϊκά ως το 2025
Το 2021 ο συγκεκριμένος τομέας παρουσίασε ρυθμό ανάπτυξης 61%

Η Πολωνία προβλέπεται να φτάσει σε συνολική εγκατεστημένη φωτοβολταϊκή ισχύ σχεδόν 27 GW έως το 2025, σύμφωνα με την ενδέκατη έκδοση του Ινστιτούτου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (IEO) για την αγορά φωτοβολταϊκών της χώρας.

Μεταξύ 2022 και 2025, η Πολωνία αναμένεται να εγκαταστήσει 14,4 GW, με CAGR 21%. Η εγκατεστημένη ισχύς έχει ήδη ξεπεράσει τα 12,4 GW, από 7,7 GW το 2021, παρουσιάζοντας ρυθμό ανάπτυξης 61%. Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της έκθεσης, ο υπουργός Ireneusz Zyska εξέφρασε την αισιοδοξία του αλλά και τη φιλοδοξία του για να καταστεί η χώρα «ηγέτιδα στην ανάπτυξη φωτοβολταϊκών στην Ευρώπη τα προσεχή χρόνια».

«Και δεν πρόκειται μόνο για την αύξηση της εγκατεστημένης ισχύος από έτος σε έτος, αλλά κυρίως για την οικοδόμηση μιας βιομηχανίας φωτοβολταϊκών βασισμένη σε καινοτόμες πολωνικές τεχνολογίες, τα προϊόντα της οποίας θα αποκτήσουν πελάτες στις εγχώριες και ξένες αγορές» συμπλήρωσε.

Τέλος, σημειώνεται ότι στο πάνελ συζήτησης που συνόδευε τη συνέντευξη Τύπου, τα αποτελέσματα της έκθεσης συνοψίστηκαν από εκπροσώπους των εταίρων της έκθεσης, που αποτελούνταν από τους BayWa r.e., Corab, EDP, mBank, Alseva, Huawei, OX2 και Polenergia Fotowoltaika.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης