Τελευταία Νέα
Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

Hithium: Μέσω Γερμανίας μπαίνει στην ευρωπαϊκή αγορά αποθήκευσης ενέργειας - Στόχος, 100GWh ως το 2030

Hithium: Μέσω Γερμανίας μπαίνει στην ευρωπαϊκή αγορά αποθήκευσης ενέργειας - Στόχος, 100GWh ως το 2030
Η κινεζική κατασκευάστρια Hithium επεκτείνει μαζικά τα εργοστάσια μπαταριών της στην Ευρώπη - Εως και 135 γιγαβατώρες μέχρι το 2025 γράφει το PV Europe
Ο κατασκευαστής μπαταριών ιόντων λιθίου Hithium εισέρχεται στην ευρωπαϊκή αγορά, ανοίγοντας υποκατάστημα στο Μόναχο και συμμετέχοντας στην ees Europe, μεταφέρει το PV Europe.
Με 5 γιγαβατώρες (GWh) προϊόντων μπαταριών για το 2022, η εταιρεία είναι ένας από τους σημαντικότερους προμηθευτές αποθήκευσης μπαταριών στη χώρα καταγωγής της, την Κίνα.

Επί του παρόντος, η Hithium επεκτείνει τα εργοστάσιά της από τις15 GWh σε 70 GWh έως το τέλος του 2023 και μέχρι το 2025, ο στόχος είναι 135GWh.
Περισσότεροι από 1.000 εργαζόμενοι εργάζονται για την ανάπτυξη νέων συστημάτων αποθήκευσης μπαταριών σε τέσσερα εξειδικευμένα ερευνητικά ινστιτούτα.

Οι στόχοι είναι η μέγιστη ασφάλεια των συστημάτων και η μεγαλύτερη δυνατή διάρκεια ζωής 12.000 κύκλων.
Επιπλέον, πρέπει να μειωθεί το κόστος των μονάδων αποθήκευσης.

Ο Winfried Wahl στην ομάδα

Ο Winfried Wahl, τεχνικός εμπειρογνώμονας, έχει προσληφθεί ως Διευθυντής Διαχείρισης Προϊόντων στην Ευρώπη.
Δραστηριοποιείται στα φωτοβολταϊκά και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας για περισσότερα από δέκα χρόνια και έχει βοηθήσει Κινέζους κατασκευαστές να εισέλθουν στην ευρωπαϊκή αγορά.

«Στην πορεία της μετάβασης στις ΑΠΕ στην Ευρώπη, χρειαζόμαστε αποθήκευση ενέργειας για να σταθεροποιήσουμε το δίκτυο και τον ενεργειακό εφοδιασμό», λέει ο Winfried Wahl.
Και προσθέτει: «Για να επιτύχουμε τον στόχο αποθήκευσης ενέργειας των 100 GWh μέχρι το 2030 μόνο στη Γερμανία, πρέπει να αυξήσουμε τις ικανότητές μας κατά περισσότερο από 45 τοις εκατό ετησίως». Στην EES Europe, η Hithium θα παρουσιάσει τα προϊόντα της στην αίθουσα C2, στο περίπτερο 520.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης