Τελευταία Νέα
Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

Η Siemens Energy σχεδιάζει ενεργειακή... «απόβαση» στις ΗΠΑ για αξιοποίηση του IRA

Η Siemens Energy σχεδιάζει ενεργειακή... «απόβαση» στις ΗΠΑ για αξιοποίηση του IRA
Η Siemens Energy σχεδιάζει δυναμική προώθηση των δικτύων ηλεκτρικής ενέργειας στις ΗΠΑ για να αξιοποιήσουν την ενίσχυση του IRA, μεταφέρει το Reuters
Η Siemens Energy εξετάζει το ενδεχόμενο να δημιουργήσει παραγωγή στις Ηνωμένες Πολιτείες για να βοηθήσει στον εκσυγχρονισμό του δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας της χώρας, επιθυμώντας ένα κομμάτι από μια αγορά πολλών τρισεκατομμυρίων δολαρίων μετά τον νόμο για τη μείωση του πληθωρισμού (IRA), αναφέρει το Reuters.

Οι συζητήσεις αποτελούν μέρος μιας ευρύτερης επανεξέτασης στον γερμανικό όμιλο ηλεκτρικής ενέργειας για να επεκτείνει τη θέση του στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου πραγματοποιεί το 15% των πωλήσεων, καθώς η ευνοϊκή ρύθμιση δίνει ώθηση στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και στην δυναμική του υδρογόνου που απαιτεί υψηλού επιπέδου ενεργειακά δίκτυα, σε μια εποχή που ΗΠΑ και Ευρώπη καταρτίζουν ανταγωνιστικά σχέδια για να την καταστήσουν πιο προσοδοφόρα για τη βιομηχανία  και για να επεκτείνουν τις επιχειρήσεις παρά το αυξανόμενο κόστος ενέργειας και πρώτων υλών.

Μεγάλο κίνητρο η επιδότηση

"Αυτό που οδηγεί την αγορά των ΗΠΑ είναι η μακροπρόθεσμη προβλεψιμότητα των συνθηκών επιδότησης στο πλαίσιο του IRA.
Κάθε επενδυτής μπορεί αρκετά γρήγορα να κάνει τα μαθηματικά στο πίσω μέρος ενός φακέλου για να καταλάβει τα οφέλη", δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Christian Bruch.
«Αυτό είναι πολύ πιο απλό και ξεκάθαρο από ό,τι στην Ευρώπη», είπε στους δημοσιογράφους μετά από ένα δημαρχείο με προσωπικό στο Αμβούργο.

Ενώ ο Bruch προσπάθησε να κατευνάσει τους φόβους ότι μια μεγαλύτερη παρουσία στις ΗΠΑ δεν θα ήταν εις βάρος των επενδύσεων στην Ευρώπη, είπε ότι η εταιρεία θα σκεφτεί προσεκτικά πού να διαθέσει τους πόρους της στο μέλλον.
Τα δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας των ΗΠΑ δεν επωφελούνται άμεσα από τον IRA, αλλά θα χρειαστούν περίπου 2 τρισεκατομμύρια δολάρια σε επενδύσεις έως το 2050 για να διασφαλιστεί ότι οι πηγές ενέργειας που είναι επιλέξιμες για υποστήριξη, συμπεριλαμβανομένων των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και του υδρογόνου, μπορούν να ενσωματωθούν.

"Αυτό σημαίνει ότι κάποιος πρέπει να επενδύσει στην παραγωγική ικανότητα", είπε ο Bruch.
Μέχρι στιγμής, η Siemens Energy έχει φροντίσει για την αγορά δικτύων ηλεκτρικής ενέργειας των ΗΠΑ εκτός Ευρώπης και Λατινικής Αμερικής, δήλωσε ο συνάδελφος μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Bruch, Tim Holt, ο οποίος είναι υπεύθυνος για τις δραστηριότητες της Siemens Energy στις ΗΠΑ.

Αγώνας επιδότησης

Ωστόσο, ο όμιλος αξιολογεί τώρα εάν θα εγκαταστήσει την παραγωγή δικτυακού εξοπλισμού όπως μετασχηματιστές, βασικό συστατικό των ενεργειακών δικτύων, σε τοπικό επίπεδο, είπε ο Holt.
Ανάλογα με το αν πρόκειται για τοποθεσίες Greenfield ή για κατασκευή στις υπάρχουσες 26 τοποθεσίες του ομίλου που περιλαμβάνουν κόμβους στη Φλόριντα, τη Βόρεια Καρολίνα και το Τέξας, ένα εργοστάσιο θα μπορούσε να κοστίσει ένα τριψήφιο ποσό εκατομμυρίων ευρώ.

«Οι πελάτες θα ήταν πρόθυμοι να συνάψουν σταθερές συμφωνίες αποχώρησης ακόμη και τώρα, αν κατασκευάζαμε εργοστάσια στις Ηνωμένες Πολιτείες», είπε ο Holt.
Τα σχόλια ακολουθούν τα πρόσφατα σχέδια για επανεκκίνηση δύο χερσαίων εγκαταστάσεων εξαρτημάτων ανεμογεννητριών σε αδράνεια και την κατασκευή δύο νέων χώρων παραγωγής υπεράκτιων ανεμογεννητριών στις Ηνωμένες Πολιτείες, υπό την προϋπόθεση ότι ο όμιλος είναι επιτυχής σε διαγωνισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης.

Η κατασκευή τοπικών υπεράκτιων εργοστασίων ανεμογεννητριών κόστιζε «ουσιαστικά λιγότερο» στο πλαίσιο του IRA από ό,τι στην Ευρώπη, είπε ο Bruch, σημειώνοντας επίσης τη θετική επίδραση της νομοθεσίας στην αλυσίδα αξίας του υδρογόνου, έναν τομέα όπου δραστηριοποιείται και η Siemens Energy.
Επί του παρόντος, ο όμιλος ενισχύει τη χωρητικότητα ηλεκτρολύτη στο εργοστάσιό του στο Βερολίνο σε κοινοπραξία με τη γαλλική Air Liquide, με τον Bruch να λέει ότι οι πελάτες των ΗΠΑ είχαν ήδη κάνει κρατήσεις χωρητικότητας.

Η πίστωση φόρου παραγωγής υδρογόνου, βασικό στοιχείο του IRA, παρέχει 10ετή ομοσπονδιακή πίστωση φόρου έως και 3 $ ανά κιλό για καθαρό υδρογόνο που παράγεται μετά το 2022 από εγκαταστάσεις που ξεκινούν την κατασκευή πριν από το 2033.
Ο Bruch, είπε ότι η πίστωση υδρογόνου ήταν παρόμοια με επιδότηση 160 δολαρίων για κάθε βαρέλι πετρελαίου, προσθέτοντας ότι ενώ η αγορά των ΗΠΑ θα εξυπηρετείται προς το παρόν από το Βερολίνο, η συναρμολόγηση των στοίβων θα μπορούσε να γίνει τοπικά εάν ο όμιλος κερδίσει μεγάλα έργα. «Οι ΗΠΑ οδηγούν τώρα εμπορικά έργα υδρογόνου που πραγματικά πετούν για πρώτη φορά».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης