ΗΠΑ: Συμφωνία Arevon - MCE για BESS 250 MW/1.000 MWh

ΗΠΑ: Συμφωνία Arevon - MCE για BESS 250 MW/1.000 MWh

Έναρξη κατασκευής το 1ο τρίμηνο του 2025 - Λειτουργία το 2026

Η Arevon (εταιρεία ανάπτυξης-διαχειριστής ανανεώσιμων πηγών ενέργειας) έχει συνάψει μια μακροπρόθεσμη συμφωνία απορρόφησης για ένα σύστημα αποθήκευσης ενέργειας μπαταριών 250 MW/1.000 MWh (BESS) στην Καλιφόρνια (αμερικάνικη Πολιτεία) με την Community Choice Aggregator (CCA) MCE.

Το energy-storage.news, θεωρεί ότι η συγκεκριμένη συμφωνία θα κάνει την Arevon να κατασκευάζει και να λειτουργεί το BESS για τις ανάγκες της MCE (μη κερδοσκοπική εταιρεία με 1,5 εκατομμύριο πελάτες) στις κομητείες Contra Costa, Marin, Napa και Solano.

Μια πρώτη φάση ισχύος 188 MW θα ξεκινήσει την κατασκευή το 1ο τρίμηνο του 2025 και θα τεθεί σε λειτουργία το 2026. Η Arevon δεν αποκάλυψε πότε θα κυκλοφορήσει η δεύτερη φάση του έργου.

Τέτοιες μακροπρόθεσμες συμφωνίες διοδίων και αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας (PPAs) στην Καλιφόρνια την βοήθησαν να γίνει η κορυφαία πολιτεία των ΗΠΑ για αναπτύξεις BESS, με 7,6 GW online από τα τέλη Μαρτίου 2024, σύμφωνα με τον διαχειριστή συστήματος μεταφοράς (TSO) CAISO. Τέτοιες μακροπρόθεσμες συμφωνίες βοηθούν τους ιδιοκτήτες έργων να αποκτήσουν χρηματοδότηση από χρηματοπιστωτικά ιδρύματα που συνήθως αποστρέφονται τον κίνδυνο, όπως οι τράπεζες.

Για παράδειγμα, η Arevon εξασφάλισε πρόσφατα ένα πακέτο χρέους και φορολογικών ιδίων κεφαλαίων 1,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ για ένα έργο ηλιακής και αποθήκευσης, επίσης στην Καλιφόρνια, η οποία έχει μακροπρόθεσμη συμφωνία PPA με μια κερδοσκοπική εταιρεία Southern California Edison (SCE).

Τον Νοέμβριο, η εταιρεία ισχυρίστηκε ότι ολοκλήρωσε «μία από τις πρώτες» συμφωνίες πίστωσης επενδυτικού φόρου (ITC) χρησιμοποιώντας έναν νέο μηχανισμό μεταφοράς βάσει του νόμου για τη μείωση του πληθωρισμού.

«Η αποθήκευση μπαταριών είναι κρίσιμη για τη γρήγορη παρακολούθηση της μετάβασης στην καθαρή ενέργεια.

Μέσω της συνεργασίας μας με την Arevon, φέρνουμε στο Διαδίκτυο το μεγαλύτερο έργο αποθήκευσης μπαταριών μέχρι σήμερα για να υποστηρίξουμε καθαρή, αξιόπιστη και προσιτή υπηρεσία ηλεκτρικής ενέργειας για τους κατοίκους της περιοχής Bay και τις επιχειρήσεις που εξυπηρετούμε», δήλωσε ο Dawn Weisz (Διευθύνων Σύμβουλος της MCE).

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης