Τελευταία Νέα
Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

RWE και Microsoft υπογράφουν πράσινα PPA στο Τέξας (Renews.biz)

RWE και Microsoft υπογράφουν πράσινα PPA στο Τέξας (Renews.biz)
Οι 15ετείς συμφωνίες θα υποστηρίξουν τον στόχο του αμερικανικού τεχνολογικού κολοσσού να επιτύχει την κάλυψη του 100% της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας έως το 2025
 Ο κολοσσός των ΑΠΕ RWE υπέγραψε δύο πράσινες συμφωνίες αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας (PPA) με τη Microsoft στο Τέξας.
 
Σύμφωνα με το Renews.biz, οι συμφωνίες προβλέπουν προμήθειες από δύο αιολικά πάρκα στο Τέξας συνολικής ισχύος 446 MW.
 
Οι 15ετείς συμφωνίες θα υποστηρίξουν τον στόχο του αμερικανικού τεχνολογικού κολοσσού να επιτύχει την κάλυψη του 100% της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας έως το 2025.
 
Μετά τις συμφωνίες, η RWE έθεσε σε λειτουργία το αιολικό πάρκο Peyton Creek 2 ισχύος 243 MW και έλαβε την επενδυτική απόφαση για την κατασκευή του έργου Lane City.
 
Ο διευθύνων σύμβουλος της RWE Clean Energy, Andrew Flanagan, δήλωσε: «Η RWE Clean Energy είναι μια εταιρεία που δραστηριοποιείται στον τομέα της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας. Είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με τη Microsoft για την παροχή της καθαρής ηλεκτρικής ενέργειας που χρειάζεται για την επίτευξη των στόχων βιωσιμότητάς της.Μαζί, ενώνουμε τις προσπάθειές μας για ένα καθαρό ενεργειακό μέλλον. Ως αναπτυσσόμενη πράσινη επιχείρηση, δεσμευόμαστε να προωθήσουμε τους στόχους μας για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, υποστηρίζοντας τις τοπικές κοινότητες να αναπτυχθούν με βιώσιμο τρόπο».
 
Για τα έργα Peyton Creek 2 και Lane City
 
Για την κατασκευή του Peyton Creek 2 η RWE έφερε σε συνεργασία τις Vestas, Wanzek Construction και RES.
 
Η RWE θα χρησιμοποιήσει τις τουρμπίνες V163 4,5 MW της Vestas North America και έχει επιστρατεύσει τις Wanzek και RES για να ηγηθούν των κατασκευαστικών δραστηριοτήτων στο Peyton Creek 2 και στο Lane City.
 
Το Peyton Creek 2 βρίσκεται κοντά στο αιολικό πάρκο Peyton Creek 1 της RWE στο Bay City του Τέξας, το οποίο λειτουργεί από τον Μάρτιο του 2020.
 
Η κατασκευή του έργου Lane City θα ξεκινήσει αυτό το καλοκαίρι και θα έχει δυναμικότητα 203 MW.
 
Τόσο το Peyton Creek 2 όσο και το Lane City αναμένεται να δημιουργήσουν από 250-300 θέσεις εργασίας το καθένα κατά τη διάρκεια της κατασκευής και 20 θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης όταν λειτουργήσουν.
 
Επιπλέον, το Peyton Creek 2 θα προσφέρει περίπου 300 εκατ. δολάρια στην τοπική φορολογική βάση στην κομητεία Matagorda και το Lane City θα προσφέρει 300 εκατ. δολάρια στην τοπική φορολογική βάση στην κομητεία Wharton.
 
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης