Οι Ελβετοί ψηφοφόροι υποστηρίζουν το νόμο για τις ΑΠΕ - 16 νέοι υδροηλεκτρικοί σταθμοί

Οι Ελβετοί ψηφοφόροι υποστηρίζουν το νόμο για τις ΑΠΕ - 16 νέοι υδροηλεκτρικοί σταθμοί

Έχει σχεδιαστεί νομοθεσία για την εδραίωση της ανεξαρτησίας στην παροχή ηλεκτρικής ενέργειας της χώρας -Περιλαμβάνει 16 υδροηλεκτρικούς σταθμούς (renews)

Σχετικά Άρθρα
Οι Ελβετοί ψηφοφόροι υποστήριξαν νομοθεσία που στοχεύει στην επιτάχυνση της ανάπτυξης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (ΑΠΕ) στη χώρα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα renews.biz η οποία ειδικεύεται στον εν λόγω τομέα.

Ο ομοσπονδιακός νόμος για την ασφαλή παροχή ηλεκτρικής ενέργειας με ΑΠΕ (τροποποίηση του νόμου για την ενέργεια και του αντίστοιχου περί παροχής ηλεκτρικής ενέργειας) υποστηρίχθηκε από το 69% του εκλογικού σώματος στο προαιρετικό δημοψήφισμα.


Η προτεινόμενη νομοθεσία σκοπεύει να ενισχύσει την ανάπτυξη συστημάτων υδροηλεκτρικής, ηλιακής ενέργειας, αιολικής ενέργειας και βιομάζας

 

Η θέση της κυβέρνηση της Ελβετίας για την ηλεκτρική ενέργεια

Σχετικά με τη ζήτηση και την παροχή ηλεκτρικής ενέργειας στη χώρα, η ελβετική κυβέρνηση είχε υποστηρίξει τα εξής:

«Έχει γίνει πιο δύσκολο να προμηθεύεται η Ελβετία με επαρκή ενέργεια ανά πάσα στιγμή.

Οι διεθνείς συγκρούσεις και η αναδιάρθρωση της παροχής ηλεκτρικής ενέργειας στην Ευρώπη σημαίνουν ότι μπορεί να αντιμετωπίσουμε ελλείψεις τους χειμερινούς μήνες, εάν μπορούν να εισαχθούν πολύ λίγη ηλεκτρική ενέργεια.

Η ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελβετία έχει επίσης αυξηθεί, για παράδειγμα στη βιομηχανία, καθώς και για ηλεκτρικά οχήματα και αντλίες θερμότητας.

Για να διασφαλίσει την ασφάλεια του εφοδιασμού, το Κοινοβούλιο ψήφισε τον Ομοσπονδιακό Νόμο για την ασφαλή παροχή ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας».

 

Νόμος για προώθηση παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ

Η προτεινόμενη νομοθεσία προετοιμάζει το έδαφος ώστε η Ελβετία να παράγει γρήγορα περισσότερη ηλεκτρική ενέργεια από ΑΠΕ όπως το νερό, ο ήλιος, ο άνεμος και η βιομάζα.

Αυτό αποσκοπεί στην εδραίωση της ανεξαρτησίας της παροχής ηλεκτρικής ενέργειας της χώρας.

Το νομοσχέδιο περιλαμβάνει χρηματοδοτικά μέσα και νέες ρυθμίσεις για την παραγωγή, τη μεταφορά, την αποθήκευση και την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας.

Η επέκταση της παραγωγής ηλιακής ενέργειας θα γίνει κυρίως με την εγκατάσταση πάνελ σε κτίρια.

Σε κατάλληλες περιοχές, θα υπάρχουν λιγότερο αυστηροί όροι σχεδιασμού για αιολικές και μεγάλες εγκαταστάσεις ηλιακής ενέργειας οι οποίες είναι ιδιαίτερα σημαντικές για την παροχή ηλεκτρικής ενέργειας το χειμώνα.

Οι 16 υδροηλεκτρικοί σταθμοί που αναφέρονται στη νέα νομοθεσία θα υπόκεινται επίσης σε πιο χαλαρούς όρους σχεδιασμού. Αυτό θα αυξήσει τις πιθανότητες να υλοποιηθεί ένα έργο ακόμη και σε περίπτωση αντίθεσης.

Οι λαϊκές ψηφοφορίες για νέα ενεργειακά έργα παραμένουν δυνατές, δήλωσαν οι ελβετικές Αρχές.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης