Ην. Βασίλειο: Επιστήμονες ζητούν από τα κόμματα να ενισχύσουν τις ΑΠΕ

Ην. Βασίλειο: Επιστήμονες ζητούν από τα κόμματα να ενισχύσουν τις ΑΠΕ

Ανοικτή επιστολή επιστημόνων καλεί τους πολιτικούς ηγέτες να δεσμευτούν σε φιλόδοξους κλιματικούς στόχους

Τα πολιτικά κόμματα του Ηνωμένου Βασιλείου θα πρέπει να δεσμευτούν σε ένα «φιλόδοξο» πρόγραμμα κλιματικών πολιτικών, συμπεριλαμβανομένης της ενίσχυσης της ικανότητας ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (ΑΠΕ) της χώρας, σύμφωνα με μια ομάδα επιστημόνων για το κλίμα.

Τα 408 μέλη της ερευνητικής κοινότητας για την κλιματική αλλαγή δημοσίευσαν στις 10/6 μια ανοιχτή επιστολή στην οποία καλούσαν τους ηγέτες των κομμάτων «να δεσμευτούν για ένα φιλόδοξο πρόγραμμα κλιματικών πολιτικών που επιταχύνουν τη δράση, στο Ηνωμένο Βασίλειο και σε όλο τον κόσμο, τόσο για τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου όσο και για να αυξηθεί η ανθεκτικότητα σε εκείνες τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής που δεν μπορούν τώρα να αποφευχθούν.

Υπάρχουν επίσης απαραίτητες αποδείξεις ότι οι επενδύσεις που απαιτούνται για την επιτάχυνση της δράσης για την κλιματική αλλαγή στο Ηνωμένο Βασίλειο θα έχουν ευρέως οικονομικά, κοινωνικά οφέλη και οφέλη για την υγεία.

Συγκεκριμένα, η μείωση της εξάρτησης του Ηνωμένου Βασιλείου από τα ορυκτά καύσιμα θα βελτιώσει τη βιωσιμότητα, την οικονομική προσιτότητα και την ασφάλεια του ενεργειακού εφοδιασμού.

Για παράδειγμα, μια ταχύτερη μετάβαση σε καθαρό εγχώριο ενεργειακό εφοδιασμό θα προστατεύσει τους καταναλωτές από την αστάθεια των διεθνών τιμών των ορυκτών καυσίμων.

Η Βρετανία χρειάζεται μια κυβέρνηση που διδάχθηκε από την ενεργειακή κρίση που προκλήθηκε από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, η οποία ανέβασε την τιμή της ενέργειας, βλάπτοντας την οικονομία, οδηγώντας τον πληθωρισμό και απαιτώντας από την κυβέρνηση να δαπανήσει περίπου 78 δισ. £, σύμφωνα με το Γραφείο Υπευθυνότητας Προϋπολογισμού. , σχετικά με τις επιδοτήσεις των καταναλωτών που συνέβαλαν σε τεράστια κέρδη για ορισμένες εταιρείες ενέργειας».

Οι επιστήμονες κάλεσαν τους ηγέτες των κομμάτων (συμπεριλαμβάνονται ο αρχηγός των Συντηρητικών και ο Πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ), να κάνουν πράξη 5 συγκεκριμένες δεσμεύσεις που θα περιλαμβάνουν την παροχή παραδειγμάτων για την κλιματική αλλαγή, μεταξύ άλλων μέσω της εφαρμογής της απόφασης στο COP28, την αύξηση της χρηματοδότησης για τον αναπτυσσόμενο κόσμο και ενεργώντας κατόπιν συμβουλής της Επιτροπής Κλιματικής Αλλαγής.

Η επιστολή ανέφερε ότι «η υποστήριξη του CCC θα πρέπει να περιλαμβάνει την προειδοποίησή του στην πιο πρόσφατη Έκθεση Προόδου ότι «το Ηνωμένο Βασίλειο θα συνεχίσει να χρειάζεται λίγο πετρέλαιο και φυσικό αέριο μέχρι να φτάσει στο Καθαρό Μηδέν, αλλά αυτό από μόνο του δεν δικαιολογεί την ανάπτυξη νέων κοιτασμάτων στη Βόρεια Θάλασσα».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης