Σουηδία: Η κοινοπραξία Hexicon παίρνει το «πράσινο φως» για μεγάλο υπεράκτιο αιολικό

Σουηδία: Η κοινοπραξία Hexicon παίρνει το «πράσινο φως» για μεγάλο υπεράκτιο αιολικό
Μόλις αναπτυχθεί πλήρως, το Mareld εκτιμάται ότι θα παρέχει 12 TWh ετησίως στο σουηδικό δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας
Το διοικητικό συμβούλιο της κομητείας Västra Götaland συνέστησε στη σουηδική κυβέρνηση να εγκρίνει την αίτηση της Freja Offshore για την κατασκευή υπεράκτιου αιολικού πάρκου στα ανοικτά των δυτικών ακτών της Σουηδίας, με ορισμένες τροποποιήσεις.

Η Hexicon, ένας από τους εταίρους του έργου, χαιρετίζει την απόφαση αυτή ως ένα κρίσιμο βήμα προς την αντιμετώπιση της αυξανόμενης ζήτησης της Σουηδίας για ανανεώσιμη ηλεκτρική ενέργεια.

Η Freja Offshore, μια κοινοπραξία μεταξύ της Hexicon AB και της Mainstream Renewable Power, μιας εταιρείας του ομίλου Aker Horizon, υπέβαλε αίτηση για την κατασκευή του υπεράκτιου αιολικού πάρκου με την ονομασία Mareld, περίπου 40 χιλιόμετρα δυτικά του Lysekil στη δυτική ακτή της Σουηδίας.

Έως και 12 TWh ετησίως

Μόλις αναπτυχθεί πλήρως, το αιολικό πάρκο Mareld εκτιμάται ότι θα παρέχει 12 TWh ετησίως στο σουηδικό δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας.

Αυτή η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας αναμένεται με ανυπομονησία σε ολόκληρη τη Δυτική Σουηδία, όπου η ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας αναμένεται να διπλασιαστεί έως το 2030 λόγω της επικείμενης μετάβασης των βιομηχανιών στην ηλεκτρική ενέργεια.

Η σουηδική κυβέρνηση ανέθεσε νωρίτερα στο Διοικητικό Συμβούλιο της κομητείας Västra Götaland την εξέταση της αίτησης για την κατασκευή του Mareld, και σήμερα (12/6), το Διοικητικό Συμβούλιο της κομητείας επέστρεψε με τη σύστασή του να εισηγηθεί την έγκριση του αιολικού πάρκου με ορισμένες τροποποιήσεις.

«Κάναμε προσαρμογές στο σχέδιο για την ανάπτυξη του υπεράκτιου αιολικού πάρκου για να εξασφαλίσουμε τη συνύπαρξη με άλλα σημαντικά κοινωνικά συμφέροντα, με στόχο το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα», λέει ο Carl Dandanell, διευθύνων σύμβουλος της Freja Offshore.

«Πρόκειται για ένα σημαντικό ορόσημο για το σουηδικό χαρτοφυλάκιο προϊόντων της Hexicon και προσβλέπουμε στην περαιτέρω υποστήριξη της Freja Offshore καθ' όλη τη διάρκεια της διαδικασίας, επιτρέποντας στην πλωτή αιολική ενέργεια να γίνει μέρος της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στη Σουηδία», λέει ο Marcus Thor, διευθύνων σύμβουλος της Hexicon AB.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης