Η LG θα επενδύσει άλλα 1,7 δισεκατομμύρια δολάρια σε εργοστάσιο μπαταριών στην Ινδονησία (Reuters)

Η LG θα επενδύσει άλλα 1,7 δισεκατομμύρια δολάρια σε εργοστάσιο μπαταριών στην Ινδονησία (Reuters)
Η LG Energy Solution, ή LGES, αποσύρθηκε από μια άλλη επιχείρηση στην Ινδονησία, ένα έργο 142 τρισεκατομμυρίων ρουπιών, δηλαδή της τάξης των 8,46 δισεκατομμυρίων δολαρίων, στην αλυσίδα εφοδιασμού μπαταριών EV

Ο όμιλος LG της Νότιας Κορέας παραμένει αφοσιωμένος στην Ινδονησία και θα αυξήσει την επένδυσή του σε ένα εργοστάσιο μπαταριών κατά 1,7 δισεκατομμύρια δολάρια, αυξάνοντας τη συνολική επένδυση στο έργο στα 2,8 δισεκατομμύρια δολάρια, δήλωσε την Τρίτη ο υπουργός Επενδύσεων της Ινδονησίας.

Η δέσμευση για τα έργα της LG

Το σχόλιο της υπουργού Rosan Roeslani, όπως το μεταφέρει το Reuters, έρχεται μετά την επιβεβαίωση την περασμένη εβδομάδα ότι η LG Energy Solution, ή LGES, αποσύρθηκε από μια άλλη επιχείρηση στην Ινδονησία, ένα έργο 142 τρισεκατομμυρίων ρουπιών, δηλαδή της τάξης των 8,46 δισεκατομμυρίων δολάριων, στην αλυσίδα εφοδιασμού μπαταριών EV, επικαλούμενη τις συνθήκες της αγοράς και το επενδυτικό περιβάλλον.

«Η δέσμευση της LG παραμένει μεγάλη, ένα απτό παράδειγμα είναι ότι θα επενδύσουν στην ανάπτυξη αυτής της κοινοπραξίας», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου, αναφερόμενος σε ένα εργοστάσιο μπαταριών στη Δυτική Ιάβα.

Η LG την περασμένη εβδομάδα δήλωσε ότι θα συνεχίσει την επένδυσή της σε μια κοινοπραξία μπαταριών, την HLI Green Power, με επικεφαλής την LGES και την Hyundai Motor Group.

Η παραγωγή μπαταριών

Η LGES δεν απάντησε αμέσως στο αίτημα για σχολιασμό την Τρίτη.

Πέρυσι, η κοινοπραξία εγκαινίασε το πρώτο εργοστάσιο παραγωγής μπαταριών στην Ινδονησία με ετήσια δυναμικότητα 10 γιγαβατωρών και δήλωσε ότι θα ξεκινήσει τη δεύτερη φάση της επένδυσης.

Η κινεζική Zhejiang Huayou Cobalt θα αντικαταστήσει την LGES στο έργο από το οποίο έχει αποσυρθεί, δήλωσε η Ινδονησία.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης